Har stor respekt for Carroll og Downing

Søndagens kamp mot West Ham byr på gjensyn med gamle kjente, i form av Andy Carroll og Stewart Downing. Brendan Rodgers sier han har stor respekt for de to tidligere Liverpool-spillerne.

Både Carroll og Downing forlot Liverpool sist sommer, og skrev under på permanente kontrakter med West Ham.

- Begge de to er fantastiske spillere, uttalte Rodgers under dagens pressekonferanse på Melwood.

- Grunnen til at vi ga slipp på Andy var ikke at han ikke var god nok. Jeg synes han er en av de beste spillerne i Europa innenfor den måten han spiller på. Dersom man angriper med høye baller inn i feltet er han enestående, fortsatte Liverpool-manageren.

- Alle kjenner måten jeg jobber på. Jeg sier ikke at Andy aldri kunne ha jobbet på den måten, men han trengte spilletid. Han har flyttet på seg og gjort det meget bra for West Ham.

- Når han har vært skadefri har han vist at han er en av de beste spissene man kan finne for en slik spillestil. Det var helt klart ikke fordi han ikke var god nok at vi solgte ham. Når han har vært skadefri og har spilt for West Ham, har han gjort det utmerket.

- Stewart Downing hadde det vanskelig i de første månedene etter at jeg kom til Liverpool, akkurat som alle de andre spillerne. Men så fikk han virkelig fremgang og ble et viktig medlem i laget og troppen vår før sesongen var omme.

- Men pengene vi ble tilbudt for ham ville være til stor hjelp for å hente inn andre spillere, og hjelpe oss med vår reise innenfor vår fotballfilosofi. Stewart forlot oss til fordel for West Ham, og er en av deres beste spillere, om ikke den beste spilleren. Han har et vidunderlig venstrebein.

- Andy og Stewart er gode karer også. Jeg jobbet med Andy i en kort periode, og han var en fin fyr. Stewart var akkurat det samme. Han var utmerket.

Journalistene ville vite om Rodgers tror at Andy Carroll føler han har noe å bevise når Liverpool gjester Upton Park på søndag.

- Jeg tror ikke det. Han vet at han er en veldig god spiller. West Ham betalte mye penger for ham, og identifiserte ham som en topp ung spiller.

- Når man spiller med den spillestilen som West Ham gjør, finnes det ikke mange som er bedre. Han er vidunderlig i lufta, både i og rundt straffefeltet. Hans teknikk der han snur seg og avslutter i boksen er meget god.

- Han har ikke noe å bevise for Liverpool. Hovedgrunnen til at han dro var mine ideer om hvordan fotball skal spilles, og at jeg ikke var i stand til å tilby ham fast førstgelagsfotball uke etter uke. Andy ønsket å spille, for han hadde ikke spilt fast på halvannet år i forkant av dette. Dette var sjansen hans til å spille fast, og han har tatt veldig godt vare på den.