Har tro på avansement

Det var flere gode tendenser i Liverpools opptreden mot Real Madrid på bortebane, og Adam Lallana mener spillerne viste at de bør tas med i vurderingen til helgens ligamøte med Chelsea på Anfield.

– Vi beviste at vi er i stand til å kjempe, og vi er fortsatt med i turneringen. Spillerne vet at vi må vinne de to siste kampene hvis vi skal gå videre, og vi vet det blir tøft, men vi har troen på at vi skal klare det, sier Lallana.

Null poeng på to kamper mot Real Madrid betyr at Liverpool fortsatt står med én seier i Champions League-comebacket. Nå gjenstår to kamper, og de er nødt til å vinne for å ta igjen Basel, som står med seks poeng før innspurten. Den tidligere Southampton-kapteinen tar med seg det positive fra Madrid, og har tro på at de kan kapre andreplassen.

Les også: Slik går Liverpool videre

– Selvfølgelig kan vi gjøre det. Vi har en vanskelig bortekamp mot Ludogorets, og vi skal møte Basel på Anfield. Det er to harde kamper, men det er også to kamper man har lyst til å være involvert i.

Ville bevise noe

Mot Real Madrid så landslagsspilleren at en rekke faste Liverpool-profilen varmet benken fra start. Brendan Rodgers sier han visste godt hva han holdt på med, og Lallana mener at det bare viser hvor langt manageren har kommet med å utvikle klubben.

– Vi visste det var et vanskelig sted å besøke, men vi har en stor stall og mange kamper. Manageren benyttet seg bares av spillerne han har. Vi gikk utpå der for å bevise noe, bevise at vi ønsker å beholde plassen i laget mot Chelsea i neste kamp. Forhåpentligvis klarte vi det, forteller han.

– Manageren har hentet inn spillere, og han har tro på at de kan prestere på nivået som kreves i den turneringen vi er med i. Vi vet at vi har slitt med prestasjonene i det siste, men vi har ledertyper i stallen, og vi vet at vi bare må grave dypt. Det er noe vi må gjøre på lørdag.

– Skuffet

Selv om Karim Benzema hadde sendt storfavorittene foran i første omgang, gikk Liverpool-spillerne på banen etter sidebyttet med håp og tro på at de kunne få med seg noe fra oppgjøret.

– I pausen snakket vi om at vi fortsatt var med i kampen. Vi hadde noen halvsjanser og var med i oppgjøret helt til siste minutt. Men det viktigste er resultatet, og vi er skuffet over å ikke få med oss noe som helst mot de regjerende mesterne i denne turneringen.