Heemio er blitt mer moden

Raheem Sterling forteller at han fikk det brasiliansk-klingende kallenavnet «Heemio» på skolelaget, fordi han gjorde en masse unødvendige triks i kampene.

- Jeg pleide å gjøre masse unødvendige triks da jeg spilte i skolens fotball-liga. Derfor pleide de å kalle meg Heemio, forteller Sterling til Esquire Magazine.

- Jeg er blitt mye mer moden siden den gangen, men når jeg får sjansen til å legge inn et triks gjør jeg det fortsatt, sier 19-åringen.

I barneårene var den brasilianske VM-vinneren Ronaldinho hans store rollemodell.

- På grunn av hans slepne teknikk, avslører Sterling.

- Jeg har aldri møtt ham, men dersom jeg noen ganger støter på ham skal jeg få ham til å trikse litt. Han kan aldri miste de evnene.

Nå håper Sterling å bli inkludert i VM-troppen som setter kursen mot Brasil i sommer.

- Jeg spilte bare mitt naturlige spill, og gjemte meg ikke bort, sier tenåringen om hvordan han fikk innpass på landslaget.

- Jeg trodde det ville være litt vanskeligere å bli vant til spillerne på landslaget, men alle går veldig godt sammen. Alle spiller FIFA sammen, eller ping-pong. Det handler om å bli kjent med hverandre, og når det er overstått er alle gode venner.

- Drømmen er å komme til VM. Klarer jeg det, vil jeg bli veldig glad.

- Som spiller var jeg mye mer grådig tidligere enn jeg er nå. Jeg spiller mer for laget nå. Som ung spiller kan du ikke gå rundt og tro du skal drible alle. Noen kommer til å sklitakle deg før eller siden, og påføre deg en skade.