Heighway tilbake på akademiet

Steve Heighway er hentet tilbake til Liverpools akademi for å trene klubbens U9-spillere. Steven Gerrard mener at den tidligere akademidirektøren aldri skulle ha forlatt Liverpool.

Steve Heighway er tilbake i Liverpool for å trene spillere under 9 år. Han forlot Liverpool i 2007 etter interne stridigheter, men er nå invitert tilbake av akademidirektør Alex Inglethorpe. Heighway skal visstnok jobbe frivillig i noen måneder, men det er en symbolsk gest av Anfield-ledelsen å hente tilbake mannen som hadde ansvaret for utviklingen av en gylden generasjon fra slutten av 80-tallet til slutten av 90-tallet. Steven Gerrard, Jamie Carragher, Robbie Fowler, Michael Owen og Steve McManaman er blant spillerne som har gitt Heighway honnør for deres utvikling tidlig i karrieren.

Heighways avgang for syv år siden skapte misnøye blant flere av hans tidligere elever. Både Carragher og Gerrard ville sett at deres tidligere læremester hadde fortsatt på The Academy i Kirkby.

- Steve Heighway burde aldri ha forlatt klubben. Det er noe jeg ikke kan forstå ved klubbene, uttaler Gerrard til Daily Telegraph.

- Manageren kan skiftes ut ofte. Det er ikke mange som Wenger eller Ferguson som blir i årevis, men strukturen ved akademiene burde være den samme uansett hvem som er manager for førstelaget. Manageren burde ikke ha makt til å endre ting hvert andre eller tredje år.

- Roy Hodgson kunne for eksempel ha endevendt akademiet i Liverpool på seks måneder før han dro. Spillerne ville ikke ha visst om de skulle komme eller dra. Jeg vet ikke hva som er riktig struktur, men vi må finne den og beholde den de neste 50 årene, slik at unge spillere kan gå gradene. Og slik bør det også være på nasjonalt nivå.