Henry håper på UEFA

John W. Henry sier at Liverpools økonomiske utfordringer i forhold til rike konkurrenter vil ikke bli løst med utvidet Anfield, men han håper at Financial Fair Play kan bli tatt alvorlig.

I et intervju med BBC sier Henry at Liverpools utfordringer mot rike konkurrenter kan lettere løses dersom UEFA greier å håndheve Financial Fair Play (FFP) på en skikkelig måte, selv om han virker skeptisk til at det vil bli gjennomført i praksis.

«Den største utfordringen for oss har vært det at man overser FFP. Det gjør det veldig vanskelig å konkurrere på lik fot, men på samme måten kan en si at det er mange klubber som ikke er i stand til å konkurrere på det nivået som Liverpool er. Slik sett skulle jeg kanskje ikke skrike for høyt.

«Det er utfordrende, og det gjør det vanskelig. Det er bare fire som kommer med til Champions League (fra Premier League), hvor vi har i det minste to lag som tilsynelatende har ubegrensede budsjetter.

«Stadion ville aldri kunne løse problemene som Liverpool står overfor økonomisk. FFP vil være en langt bedre løsning på de problemene som Liverpool og andre klubber kjemper mot. Det er en langt større sak.

«I virkeligheten har vi ikke noe Financial Fair Play, eller i det minste er det slik at folk ikke overholder det. Dersom UEFA gjør noe med det og folk må etterkomme det, selv da er reglene noe suspekte. Jeg vil veldig gjerne tro at UEFA kan og vil gjøre det som må til, men vi får se.»