Hillsborough-kamp

Det endte broderlig 2-2 mellom lokale og britiske Liverpool-legender, og røde legender fra resten av verden. Robbie Fowler scoret begge for ”hjemmelaget”.

– Dette er en flott mulighet for familiene og supporterne til å komme sammen på Anfield for å ære de 96. Alle her i Liverpool FC støtter dette arrangementet. Det er også flott å se så mange tidligere spillere komme hit for å gjøre dette til en spesiell dag, sa Kenny Dalglish, som skal være manager for det ene laget, da det ble offentliggjort i februar.

Liverpool-legender skal spille veldedighetskampen «Celebration of the 96» på Anfield i dag for å hedre de 96 som omkom på Hillsborough for 25 år siden. Et lag med lokale Liverpool-legender møter et lag med tidligere Liverpool-spillere fra utlandet.

Kampen vises direkte på TV2 Sport Premium 2, TV 2 Sumo og gratis på LFCTV GO. Avspark er klokka 15.00 norsk tid.

Alle billettinntektene vil bli fordelt mellom Hillsborough Family Support Group og Liverpool FC Foundation.

Lagoppstillinger:

UK og Irland XI: David James; Rob Jones, David Burrows, Mark Wright, Jason McAteer; Steve McManaman, Michael Thomas, Gary McAllister, John Barnes; Robbie Fowler, Michael Owen. Innbyttere: John Wark, Alan Kennedy, Steve McMahon, David Thompson, Jamie Redknapp, Ronnie Whelan, Ian Rush, John Aldridge.

Resten av verden XI: Sander Westerveld; Markus Babbel, Sami Hyypiä, Bjørn Tore Kvarme, Stig Inge Bjørnebye; Didi Hamann, Jan Mølby; Vladimir Smicer, Bruno Cheyrou, Luis García; Jari Litmanen. Innbyttere: Abel Xavier, Salif Diao, Vegard Heggem, John Bishop.

Samtlige på banen spiller med tallet 96 på ryggen i dag.

1. OMGANG: Robbie Fowler ble den eneste målscoreren i løpet av de første 45 minuttene på Anfield. Tempoet var som ventet rolig, men Anfield-publikumet fikk se flere målsjanser mot begge ender.

Og det lokale laget, iført rød drakt, kom til flest avslutninger. Michael Owen traff blant annet tverrliggeren, mens Sander Westerveld måtte strekke seg så lang han var for å redde et Fowler-skudd.

Like før pause ble imidlertid Westerveld overkjørt av nettopp Fowler, som kom alene med sisteskansen etter en god gjennombruddspasning av Jason McAteer. På klassisk vis lurte spisslegenden vekk målvakten og satte inn 1–0 foran The Kop.

2. OMGANG: Det var tydelig at Gerard Houllier og Phil Thompson hadde gitt "utlendingene" en peptalk i pausen da de var det klart friskeste laget de siste 45 minuttene. Bruno Cheyrou og Vladimir Smicer hadde store sjanser før sistnevnte sendte ballen i ryggen på Michael Thomas og inn til 1-1 etter 53 minutter. Skuddet var nok på vei utenfor da det traff Thomas. Nå skal det sies at Bjørn Tore Kvarme før det hadde meiet ned John Aldridge på veien igjennom i andre enden av banen og trønderen var heldig som ikke fikk se det røde kortet.

Komikeren John Bishop var en av mange innbyttere i 2.omgang og han skjøt i stolpen etter 78 minutter. Returen satte Bruno Cheyrou kontant i nettet med venstra.

Etter 89 minutter fikk "gjestene" et billig straffe da Kvarme og David Burrows var i duell, men etter å ha blitt "forstyrret" av både Aldridge og Fowler greide ikke John Bishop og lure en David James i nesten full strekk.

Rett før slutt fikk de lokale legendene straffe, og hele stadion, spillere og benk prøvde fortvilet å få Kenny Dalglish til å ta den. King Kenny kom seg på banen, men nektet å ta sparket som Robbie Fowler satte kontakt opp i hjørnet.

Dermed sluttresultat 2–2.