Hummer og kanari på Craven Cottage

Mange scoringer, mye dramatikk med røde kort etc., og ujevne resultater – det er fasit for Liverpool borte mot Fulham de fem siste årene.

Liverpool står for tur til å tape når de røde møter Fulham nede ved Themsens bredd i kveld. Seier, tap, seier, tap og seier er nemlig fasit for ligakampene disse lagene i mellom i London de siste årene, og hvor det gjerne har skjedd mye.

2008-09, 04.04.2009 Fulham – Liverpool 0-1
Liverpool (med børspoeng fra liverpool.no i parantes): Reina (7), Arbeloa (6), Carragher (6), Skrtel (6), Insua (6), Lucas (5), Alonso (8 LB), Dossena (7) (Babel 65), Gerrard 7 (Agger 90), Kuyt (6) (Benayoun 76), Torres (7).
Mål: 0-1 Benayoun (90)

Liverpool kjempet om ligagull og synes å tape to verdifulle poeng i en kamp hvor de traff stengene fire ganger før pause. Fulham ble rundspilt i det meste av kampen, men ballen ville ikke over streken. Helt til Yossi Benayoun dukket opp i siste ordinære spilleminutt og ordnet seier, da han avsluttet ved bortre stolpe på et overlegg fra Ryan Babel, etter at begge to hadde blitt byttet inn. «We’re gonna win the League» sang man i bortesvingen da sluttsignalet lød. Nå holdt ikke det helt, men likevel…

2009-10, 31.10.2009 Fulham – Liverpool 3-1
Liverpool (med børspoeng fra liverpool.no i parantes): Reina (6), Degen (5), Carragher (5), Kyrgiakos (4), Insua (5), Lucas (6 LB), Mascherano (5), Vorinin (4), Benayoun (4) (Eccleston 78), Kuyt 5 (Ayala 85), Torres (6) (Babel 63).
Mål: 1-0 Zamora (24), 1-1 Torres (42), Nevland 2-1 (73), Dempsey (87)

Det var fullt fortjent da Fernando Torres utlignet like før pause, i en 1.omgang hvor Liverpool var det førende laget. Toppscoreren slet imidlertid med en skade og ble byttet ut etter en drøy time. Like etter brakte Erik Nevland Fulham i ledelsen og snart skulle vondt bli verre. I løpet av fire minutter fikk både Philipp Degen og Jamie Carragher se det røde kortet. Dommer: Lee Mason, som Brendan Rodgers kritiserte etter kampen mot Manchester City 2.juledag. Clint Dempsey satte spikeren i kista og Roy Hodgson fikk sin revansje på managerbenken til Fulham.

2010-11, 09.05.2011 Fulham – Liverpool 2-5
Liverpool (med børspoeng fra liverpool.no i parantes): Reina (6), Johnson (7), Carragher (7), Skrtel (5), Flanagan (6), Lucas (7), Spearing (7), Meireles (6) (Shelvey 49 (6)), Maxi (8 LB) (Cole 83), Kuyt 8, Suarez 8.
Mål: 0-1 Maxi (1), 0-2 Maxi (7), 0-3 Kuyt (15), 1-3 Dembele (57), 1-4 Maxi 70, 1-5 Suarez 75, 2-5 Sidwell (86)

3-0 til Liverpool etter et kvarter, det var det neste Arsenal takter over. Riktignok var keeper Schwarzer i det gavmilde hjørnet hos Fulham, men Maxi Rodriguez var en slu og effektiv avslutter. De røde var kommet skikkelig i siget under sin nye manager Kenny Dalglish, selv om tap i de to påfølgende og siste ligakampene den sesongen ødela litt.

2011-12, 05.12.2011 Fulham – Liverpool 1-0
Liverpool (med børspoeng fra liverpool.no i parantes): Reina (7), Johnson (6), Agger (7), Skrtel (7), Enrique (8 LB), Adam (6), Spearing (7), Bellamy (6) (Downing 77), Henderson (6), Carroll (7) (Kuyt 77), Suarez (7).
Mål: 1-0 Dempsey (85)

Nok en gang kom dommeren i fokus, denne gang Kevin Friend. Liverpool presset etter hvert Fulham bakover på banen og fikk et mål feilaktig annullert midtveis i 2.omgang da Luis Suarez hadde ballen i nettet. Ikke lenge etterpå ble Jay Spearing utvist da han var først ballen, men tok med seg Dembele samtidig. Fem minutter før slutt avgjorde Clint Dempsey, spilleren Liverpool prøvde å kjøpe den påfølgende sommeren. Kvelden ble helsvart da Suarez viste fingeren til hjemmefansen etter kampslutt og fikk suspensjon i en kamp.

2012-13, 12.05.2013 Fulham – Liverpool 1-3
Liverpool (med børspoeng fra liverpool.no i parantes): Reina (7), Wisdom (5), (Enrique 46) (6), Carragher (5), Coates (5), Johnson (6), Lucas (6), Henderson (6), Shelvey 5 (Borini 77), Downing(6), Coutinho (7) (Coady 88), Sturridge (8 LB).
Mål: 1-0 Berbatov (33), 1-1 Sturridge (36), 1-2 Sturridge (63), 1-3 Sturridge (86)

Det var sesongens nest siste kamp og lite å spille for når det gjaldt begge lagene. Daniel Sturridge vil imidlertid huske denne maidagen sentralt i London, da han scoret sitt første hattrick i karrieren.