Hyypiä ferdig i Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen bekrefter at Sami Hyppiä er avskjediget som sjefstrener for Bundesligaklubben.

Bayer Leverkusen har bare vunnet én av sine ni seneste ligakamper og falt til 4.plass på tabellen, og står nå i fare for å gå glipp av spill i Champions League neste sesong. Fredag ble nedrykkstruede Hamburg for sterke. VfL Wolfsburg og Borussia Moenchengladbach har i dag mulighet til å gå forbi på tabellen.

Totalt står Bayer Leverkusen med ni tap på de seneste 12 kampene, inkludert 1-6 sammenlagt mot Paris St. Germain i Champions League. Sjansen for sølvtøy denne sesongen forsvant med et sjokktap mot 2.Bundesliga-klubben Kaiserslautern i den tyske cupen i februar.

Bayer Leverkusen så ingen annen løsning enn å løse Sami Hyypiä fra kontrakten for å prøve å redde sesongen.

- Etter gårsdagens 1-2-tap borte mot Hamburg, kan man konkludere med at kvalifiseringen til en internasjonal turnering under ledelse av finnen ikke lenger kan garanteres, skriver Bayer Leverkusen i en offisiell uttalelse.

- Det var en vanskelig avgjørelse for oss å ta ettersom Sami har gjort en fremragende jobb de seneste to årene, uttaler sportsdirektør Rudi Völler.

- Det han fikk ut av laget sammen med tjenerstaben i første halvdel av sesongen var langt over forventningene, og han fikk ros fra alle kanter.

- Den dramatiske utviklingen de seneste ukene ga oss til slutt ikke noe annet valg enn å skille lag. Vi må forsøke alt for å redde sesongen.

Sami Hyypiä forlot Liverpool i 2009 og fortsatte spillerkarrieren i Bayer Leverkusen. Han fikk trenerjobben i Bundesligaklubben i 2012. Sascha Lewandowski tar nå over treneransvaret ut sesongen.