I gang med utbyggingen

Den mye omtalte utvidelsen av den ene langsiden på Anfield ble bekreftet av klubben i forrige uke. Nå har byggefirmaet Carillion kommet i gang med konstruksjonsarbeidet.

I dag hadde arbeiderne sin første dag utenfor Main Stand på Liverpools hjemmebane. Firmaet forventer å bli ferdig med arbeidet i tredje kvartal av 2016, slik at det hele er klart til sesongstart om under to år.

– Vi ser frem til å jobbe tett med Liverpool Football Club, og skape fasiliteter i verdensklasse på berømte Anfield Stadium, sa Carillions daglige leder, Richard Howson, i juli.

• Se bilder: Offisielle tegninger av Main Stand

Når hovedtribunen er ferdigstilt, vil den blant annet ha over tjue tusen sitteplasser, nye innbytterbenker, mange flere hospitality-seter og nye rollestolplasser. Utsiden skal bli mer luftig, fri og attraktiv, med enklere tilgang til Stanley Park.

Se video av hvordan byggingen vil foregå:

– Det har blitt gjort en utrolig jobb for å ta oss hit hvor vi er i dag, men dette er bare begynnelsen. Dette er et enormt konstruksjonsprosjekt som skal holde på mens fotballsesongen pågår, og selv om vi skal gjøre alt vi kan for å ikke forstyrre det normale som foregår, ber vi om at støtten og forståelsen fra våre supportere og lokalsamfunnet fortsetter, sa Ian Ayre da klubben bekreftet utbyggingen.

– Å bygge ut Anfield er en stor del av vår langsiktige strategi for å gjøre klubben større, og på vegne av direktørene, spillerne og apparatet rundt vil jeg gjerne takke det lokale samfunnet og innbyggerne, fansen vår, byrådet i Liverpool og «Your Housing Group» for all støtten.