Jakter sin første derbyseier

Brendan Rodgers er på jakt etter sin første seier mot Everton som Liverpool-manager. Det blir viktig å stenge igjen bak, for laget hans vet hvordan en scorer mål.

41-åringen sitt første Merseyside-derby på Anfield var en tam 0-0 kamp forrige sesong. Hjemmeformen denne sesongen har vært veldig bra, og Rodgers håper at det vil gi laget hans en fordel i kveld.

 

- I år har vi vært strålende. Vi har vunnet ni av 11, bare tapt en og spilt en uavgjort. Målet vårt er å få den tiende i kveld. Jeg ønsker de tre poengene for supporterne og spillerne. Det er skryterettighetene for de lokale. Vi er hjemme, og har selvtillit når vi spiller hjemme, sier han til Liverpoolfc.com.

 

- Det er ikke for meg CV-en min. Det er for laget og for våre ambisjoner denne sesongen. Dersom vi tar de tre poengene har vi en luke på fire poeng med bedre målforskjell. På dette tidspunktet av sesongen kan det være mye.

 

- Når begge lag ønsker å spille sin fotball, og du har to manageren med en ganske lik filosofi, så åpner det seg litt mer opp. Det er viktig i disse kampene at du er taktisk god i tillegg.

 

- Det handler om å være så solid defensivt som mulig, noe som er viktig. Vi vet at vi kan score mål dersom vi kutter ut enkelte feil som vi har gjort i noen av disse kampene.

 

- Når du går til kampen er intensjonen at du skal kontrollere og dominere kampen med ballen, og være solid og kompakt defensivt - men noen ganger er det ting du ikke kan kontrollere, som feil. Vi er hjemme og ønsker å ha litt mer kontroll over kampen. Forhåpentligvis vil det føre til at vi sikrer oss de tre poengene.

 

Foran denne kampen er Everton ett poeng bak Liverpool på tabellen.