Jobber med egen oppførsel

Luis Suarez innrømmer overfor ESPN at han jobber hardt for å lære seg å kontrollere sitt eget temperament ute på fotballbanen.

Suarez har kun fått tre gule kort denne sesongen. En antall han hadde nådd innen 15.september forrige sesong. Det viser at han har jobbet hardt for å forbedre egen oppførsel.

- Mitt temperament, mine holdninger, min lidenskap og min sult ute på banen har alltid vært slik som dette, og vil fortsette å være på denne måten. Men jeg vet at jeg må kontrollere følelsene litt mer, forklarer han til ESPN Deportes.

- Jeg kan ta et par uker gammelt eksempel. Jeg hadde en stor sjanse og skjøt i stolpen. Ballen kom i retur nær hånden min, og hånden min var i ferd med å gå etter ballen, men så stoppet jeg den. Hadde det samme skjedd to måneder tidligere ville jeg handset.

- Slike ting henger igjen, men jeg forandrer meg sakte men sikkert. Jeg forbedrer mine holdninger ute på banen, for jeg vet jeg har gjort feil tidligere. Jeg skapte et inntrykk av meg selv som jeg vet ikke er meg.

Spissen skrev før jul under på en langtidskontrakt med Liverpool, og la dermed lokk på alle spekulasjoner om en snarlig overgang til en annen klubb.

- Jeg ønsker å spille fotball, og jeg ønsker å hjelpe Liverpool til å vinne så lenge som mulig. Jeg er glad for å være i Premier League, som er den beste ligaen i verden. Dette er det som betyr noe for meg.

- Når det gjelder de finansielle sidene ved dette, så ønsker du alltid å sikre fremtiden din, for karrieren din som fotballspiller er kort. Jeg skulle ønske at den ikke var så kort, men etter å ha vokst opp under vanskelige kår er jeg i dag i en veldig komfortabel situasjon takket være godt arbeid og innsatsen jeg har lagt ned i løpet av de siste sesongene.

- I dag tenker jeg kun på Liverpool. Jeg ønsker ikke å skape kontroverser eller noe slikt. Jeg er fornøyd med livet her, og min kone og mine barn er også veldig lykkelige. Vi er veldig fornøyd med livene våre.

- Jeg er i en spektakulær klubb som jeg alltid har ønsket å spille for. Laget spiller bra, jeg føler meg komfortabel ute på banen. Jeg føler meg komfortabel trass i hva som skjer på andre fotballstadioner. Jeg elsker å spille her i England, og det er det eneste jeg tenker på.

Suarez håper nå at de andre tetlagenes europacupkamper skal gi Liverpool en fordel i innspurten i Premier League.

- Dette er noe vi må forsøke å utnytte i februar og mars. Alle klubbene foran oss på tabellen er med i Champions League, så de vil være mer trøtte enn oss etter å ha spilt flere kamper. Intensiteten i Champions League er vanskelig å håndtere. Du blir sliten, og stresset kan forandre deg. Så vi må utnytte dette.

- Jeg vet ikke om vi har det som skal til for å bli ligamestere, da vi mangler et par ting, som for eksempel at vi ikke klarer å matche nivået til de andre store klubbene og deres kvaliteter. Vi fortjente ikke å tape noen av kampene vi spilte mot topplag nylig, men det er greit. Vi spiller bra, og er på riktig vei.