Jokeren i Englands kortstokk

Han er nest yngst i Englands tropp, men kan bli en av de viktigste. VM-spilleren fra Liverpool som vi i dag presenterer er – Raheem Sterling, England (11).

Raheem Sterling – Født: 08.12.1994 (19 år) – 3 landskamper / 0 mål

Tidligere sluttspill i EM/VM: Ingen

Kamper /mål i VM-kvalifisering 2014:  0 / 0

Draktnummer for England i VM 2014: 19

Englands kamper i Brasil 2014:
14.06. England v Italia (24.00)
19.06. England v Uruguay (21.00)
24.06. England v Costa Rica (18.00)
Dersom England går videre fra gruppespillet (gruppe D) vil de møte et lag fra gruppe C (Columbia, Elfenbenskysten, Hellas, Japan), hvor vinner møter toer i den andre gruppen.

Kommentar:
Han er kanskje den engelske formspilleren fremfor noen og det vakte en viss undring da Raheem ikke var med i startoppstillingen mot Peru, da Roy Hodgson stilte med hva en forventer var en tilnærmet toppet lag i den siste kampen på Wembley før avreise til først Miami og så Brasil.

Da engelskmennene vant 1-0 mot Danmark i mars ble 19-årige Raheem kåret til banens beste, og i det 4-2-3-1 som England forventes å benytte kan Sterling spille i alle tre posisjonene bak spissen. Hvis Hodgson velger å flytte Wayne Rooney fremover og nærmer seg 4-4-2 er også den kvikke tenåringen en av de som passer best til en av vingposisjonene. I tillegg kan han benyttes fremst i en diamant på midten.

Raheem var 17 år da han debuterte som en av Englands yngste spillere gjennom tidene. I moderne fotball er det bare Theo Walcott og Wayne Rooney som har vært yngre. Opptredenen mot Sverige i november 2012, da Liverpool-spilleren var 17 år gammel, var nok også for å «sikre» at han valgte England fremfor fødelandet Jamaica.

Sterling hadde riktignok vært på benken mot Ukraina i en kvalifiseringskamp til VM før debuten, men det er først denne sesongen han har blitt et fast medlem av troppen, dog uten å få spilletid i kvalifiseringen.

- Raheem er en veldig intelligent spiller med stor tro på seg selv, sier Brendan Rodgers om sin elev. – Han kan gjenta for England det han gjør for oss hvis han blir gitt friheten til å spille uten frykt. Han har denne sesongen vært en av de mest fremragende spillerne i Europa og vi ønsker at han bare skal utvikle seg videre. Han kan bli så god som han selv ønsker, vi vil bare hjelpe ham så godt vi kan med det.

England stilte med Danny Welbeck og Adam Lallana på hver side av Wayne Rooney mot Peru, og hvor Wayne Rooney spilte i midten bak Daniel Sturridge. Raheem Sterling kom inn for Rooney og spilte en stund rett bak spissen Sturridge, men ble siden flyttet over på venstresiden da Welbeck erstattet Daniel Sturridge på topp.

Hvis ikke Raheem Sterling starter mot Italia, vil han i det minste være et av de beste kortene som manageren kan benytte fra benken med sin fart og uforutsigbare spillestil.