Kan løpe seg til startplass

Han var ikke en gang på benken i noen av kvalifiseringskampene til England, men stadig bedre form i Liverpool har gjort ham aktuell fra start mot Italia. Dagens VM-spiller er – Jordan Henderson, England (9).

Jordan Henderson – Født: 17.06.1990 (23 år) – 9 landskamper / 0 mål

Tidligere sluttspill i EM/VM: Euro 2012

Kamper / mål i VM-kvalifisering 2014:0/ 0

Draktnummer for England i VM 2014: 14

Englands kamper i Brasil 2014:
14.06. England v Italia (24.00)
19.06. England v Uruguay (21.00)
24.06. England v Costa Rica (18.00)
Dersom England går videre fra gruppespillet (gruppe D) vil de møte et lag fra gruppe C (Columbia, Elfenbenskysten, Hellas, Japan), hvor vinner møter toer i den andre gruppen.

Kommentar:
Han har spilt 27 U21-kamper for England Jordan Henderson, men aldri helt greid å etablere seg på seniorlandslaget. Han var med i troppen til Euro 2012 for to år siden, da han som reserve kom inn i 12. time for en skadet Frank Lampard. Han fikk to sene innhopp i kampene mot Frankrike og Italia da engelskmennene behøvde mer ungdommelig energi.

Det virkelige gjennombruddet på Anfield lot imidlertid vente på seg og under det drøye året som England spilte sine ti kvalifiseringskamper, fra september 2012 til oktober 2013, var han ikke en gang med i troppen. Litt merkelig når en tenker på det.

Treningskampen mot Danmark i mars var kun hans andre kamp fra start, mens han mot Peru sist fredag spilte ved siden av Steven Gerrard fra avspark i hva som ble regnet som et toppet England. Det var i et 4-2-3-1 system som det nok er forventet at Roy Hodgson kommer til å benytte i Brasil.

Å være den mest offensive av to «sittende» sentrale midtbanespillere er nok ikke den ideelle posisjonen til løpsmaskinen Henderson, men han kom meget bra fra det mot Peru. Jack Wilshire er trolig den spilleren som Hodgson hadde som et førstevalg, men playmakeren fra Arsenal har vært plaget med skader. Ikke minst i den antatt tette og svært viktige åpningskampen mot Italia i gruppespillet vil en anta at Jordan blir sett på som den trygge og mest sannsynlige løsningen. Han fyller for øvrig 24 år tre dager etter oppgjøret mot italienerne.

Hele tiden på grensen av troppen eller laget, har Jordan Henderson gjennomført et 2013/14 i Premier League som har løpt ham rett inn i startdiskusjonen til England. Han har fått sitt ubestridte gjennombrudd hos Liverpool denne sesongen, nå kan han få den samme muligheten på landslaget på den største fotballscenen av dem alle.