Kapteinen om sin nye rolle

Steven Gerrard har blitt brukt dypere på midtbanen i de siste kampene, og forteller at det er noe han og manager Brendan Rodgers har snakket mye om.

Etter at han kom tilbake fra sitt siste skadeavbrekk har Steven Gerrard spilt i en dypere midtbanerolle.

 

- Jeg visste at jeg på et tidspunkt i min karriere må tilpasse min rolle og ligge litt dypere, og jeg visste at da tiden kom ville andre snakke mer om det enn meg. Brendan har pratet veldig mye med meg om det i det siste, og det med å omstille seg - og det er noe alle vil se fremover, sier Gerrard til Liverpoolfc.com.

 

- Det handler om at folk må forstå at jeg ikke er den Steven Gerrard jeg har vært de siste 15 årene fra dødlinje til dødlinje ved hver eneste anledning. Det kommer til å være litt mer kontrollert, og en rolle som kan hjelpe laget til å vinne kamper heller enn at jeg prøver å redde kamper på egenhånd.

 

- Jeg må forstå det selv, men med Brendan på treningsfeltet hver dag, og gjennom å snakke med han ofte, tror jeg at jeg kan tilpasse meg ganske raskt. Det er ikke som at jeg har blitt bedt om å gjøre noe jeg aldri har gjort før. Det er noe jeg har gjort tidligere for England og Liverpool.

 

- Jeg tror at dersom jeg spiller noen veldig gode kamper fremover, vil folk forstå hvorfor vi gjør dette, og at tiden kanskje er inne. Når manageren først kom så han meg som en offensivt midtbanespiller, og med tiden var det en rolle som ville passe meg i hans system, hvor jeg kan spille veldig bra og bidra til jeg er i midten av 30-årene. Det er det vi prøver på nå.

 

- Det passer meg perfekt. Jeg ønsker å spille for denne klubben så lenge jeg kan, så det å ha en manager som fortsatt tror på meg og ønsker meg i flere år fremover gir selvtilliten et løft.