Klart for kvartfinaler

I kveld spilles de første to kvartfinalene i VM. Kun to røde er fortsatt i Brasil når åtte lag er igjen, men trolig vil bare en få spilletid.

Mamadou Sakho er kvitt sine skadeproblemer og vil trolig starte for Frankrike mot Tyskland. Visekapteinen har ikke trent på ti dager, og har slitt med en lårskade, men det er ventet at han vil ta tilbake plassen i midtforsvaret. Arsenals Laurent Koscielny vikarierte for Sakho sammen med Real Madrids Raphael Varane. Varane måtte overnatte på sykehus på grunn av dehydrering etter 2-0 seieren mot Nigeria sist, men skal være klar igjen.

Kampen har avspark kl 18.00, og sendes på NRK.

 

Dersom Frankrike tar seg forbi Tyskland i kveld, vil semifinalemotstanderen være Brasil eller Colombia som spiller kl 22.00. Kampen sendes på TV2.

 

I morgen kl 18.00 (TV2) vil Simon Mignolet igjen varme benken mens Chelsea-målvakt Thibaut Courtois vil starte. Belgia har aldri tapt en kamp med Courtois mellom stengene. På motstatt banehalvdel står Argentina. Den tidligere røde Javier Mascherano er selvskreven for de hvite og lyseblå, og har faktisk klart å unngå kort så langt i mesterskapet. En annen med fortid i LFC er Maxi Rodriguez, men han har ikke vært involvert etter 2-1 seieren mot Bosnia i åpningskampen, da han startet kampen.

 

Lørdag kl 22.00 (NRK) kan Dirk Kuyt få sin 101. landskamp når Oranje møter et Costa Rica som har imponert stort så langt i mesterskapet. Liverpool har få linker til Costa Rica, utenom at de stadig har blitt linket til deres målvakt Keylor Navas. 

 

I desember 2005 var Deportivo Saprissa fra Costa Rica en av motstanderne for Rafael Benítez sitt Liverpool i klubb-VM i Japan. To mål av Peter Crouch og ett av Steven Gerrard var nok til å vinne kampen 3-0. Da satt målvakt Keylor Navas på benken, mens Christian Bolanos gjorde sakene sine så bra at han ble invitert til prøvespill i Liverpool. Han imponerte ikke nok til å få kontrakt.