Klatret til 2.plass på tabellen

Liverpool U21 klatret til andreplass på tabellen i U21 Premier League etter sin imponerende 4-2 seier over Arsenal i London på mandag.

Trener Alex Inglethorpe mener at hans spillere lar seg inspirere av at de ser at det er mulighet for å spille seg inn i førstelagsdiskusjonen. Spillere som Brad Smith, Cameron Brannagan og Jordan Rossiter har som kjent vært involvert med førstelaget den siste tiden. U21-spillerne får også jevnlig trene med førstelaget på Melwood.

- Det er veldig oppmuntrende for spillerne at de ser at de får sjansen, sier Inglethorpe til Liverpool Echo.

- Dette er en klubb som alle unge spillere ønsker å spille for. Her vil det alltid være muligheter for noen som gjør det bra. Noen klubber har nok seniorspillere til å stille tre lag, men vi opererer ikke slik, slår han fast.

- De unge spillerne her vet at dersom de jobber hardt og utvikler seg, så vil de få sjanser.

- For å være ærlig, så ser jeg aldri på ligatabellen. Jeg mener reservelaget har lyktes når spillere som Jack Robinson blir hentet på lån av Blackpool, Conor Coady av Sheffield United og Ryan McLaughlin av Barnsley.

Michael Ngoo, som gjorde to mål mot Arsenal, blir nå fulgt av flere klubber i Football League, og kan være aktuell for et nytt utlån.

- Jeg håper flere av de eldste spillerne på reservelaget vil bli sendt ut på lån. Det er kanskje litt uvanlig at jeg sier det, for normalt ønsker du å beholde dine beste spillere, men vi har en fleksibel gruppe her. Jeg håper at våre spillere tiltrekker seg interesse fra andre klubber, og kan høste erfaringer andre steder.

- Det handler om å finne det riktige miljøet for dem, og sørge for at vi beholder nok spillere til å stille lag. Jeg vil være henrykt om Michael får et nytt låneopphold. Han fortjente scoringene sine mot Arsenal, og jeg var veldig glad på hans vegne. Han har jobbet veldig hardt på trening, for å forberede seg på riktig måte, og han drar nytte av det.

Brad Smith var også blant målscorerne mot et sterkt Arsenal-lag, som stilte med spillere som Alex Oxlade-Chamberlain, Carl Jenkinson og Emmanuel Frimpong.

- Vi stilte med et ungt lag, og jeg syntes vi spilte fantastisk. Vi viste ingen tegn til frykt, og vi hadde ballen mest. Spillerne jobbet ekstremt hardt. De presset til riktig tid, spilte sitt eget spill og forsøkte å holde ballen i laget. Brad gjorde det veldig bra, og etter solid spill var scoringen bare prikken over i'en for ham, avslutter Inglethorpe.