Klippen Skrtel

Jordan Henderson er den eneste utespilleren som har spilt flere kamper for Liverpool enn Martin Skrtel denne sesongen.

29-åringen er den eneste som kan regnes som fast inventar i en forsvarsrekke som har vært svært skadeutsatt.

- Martin har vært strålende. Jeg synes han var utmerket mot West Bromwich forrige helg, noe han har vært gjennom hele sesongen, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Jeg har sett en markant forandring i hans prestasjonsnivå denne sesongen. Han har imidlertid ikke overrasket meg, da jeg visste han var en utmerket spiller som er sterkt bundet til klubben her. Han ønsker virkelig å være en Liverpool-spiller, fortsetter manageren.

- Martin gikk gjennom en tøff periode like etter at jeg kom til klubben. Han måtte venne seg til en ny måte å jobbe på. Det dreide seg om hvordan jeg ber mine forsvarspillere jobbe både med og uten ball. Jeg ønsket ikke å miste ham sist sommer. Han kunne ha gitt opp, og flyttet til en annen klubb. Men han tok til seg det jeg sa til ham, trakk seg tilbake og analyserte eget spill. Han responderte meget flott, og skal ha honnør for det. Han har tatt til seg det vi har sagt til ham på treningsfeltet, og nå drar han nytte av det. Nå ser du en klasseforsvarer som presterer på et meget høyt nivå.

Skrtel ble satt ut av laget i januar i fjor, og startet bare to ligakamper fra da av og og frem til mai. Nå fremstår han som en spiller som er mye bedre med ballen i beina enn han var på den tiden.

- Han har ofte blitt betraktet som en stor, aggressiv forsvarsspiller. Vi prøvde å tilføre intelligens i hans forsvarsspill. Denne sesongen ser du at han har spilt stabilt på høyt nivå. Den viktigste forskjellen er at han nå forsvarer seg med stor kløkt og ro. Han leser spillet mye bedre, og er langt roligere i sin opptreden uten at det har tatt aggressiviteten ut av hans spill.

- Jeg er glad på Martins vegne. Han tok den utfordringen jeg gav ham forrige sesong, nemlig at han måtte bli bedre. Han ser komfortabel ut med ballen nå, noe som er viktig når vi skal bygge opp spillet bakfra. Martin har en rekke gode kvaliteter. Han ofrer seg for laget, han er fokusert og han er veldig profesjonell.

- Han har alt som kreves for å spille på den måten jeg ønsker han skal spille. Han måtte bare ha litt tid til å lære seg dette. Nå har han funnet seg til rette i posisjonen, og du kan føle hans ro. Han føler trolig at han har managerens tillit, noe som er viktig.

- Jeg har ikke bedt Martin om å kjempe mer. Det er faktisk motsatt. Jeg måtte be ham om å roe seg litt på det området. Deler av media forsøker å fokusere på visse ting i hans spill, men det er ikke noe tema for meg. Jeg tror det er fordi vi er på TV mer enn de fleste lag at slike ting blir satt fokus på. Jeg har fortalt Martin at han må være litt mindre aggressiv i forsvarsspillet sitt i visse situasjoner, og at han må være mer aggressiv i andre situasjoner. Det handler om å finne den rette balansen, og jeg synes han har gjort det veldig bra.

Med Daniel Agger og Mamadou Sakho fortsatt ute med skader, vil Skrtel igjen utgjøre midtforsvaret til Liverpool sammen med Kolo Toure i dag. Rodgers har ingen betenkeligheter med å benytte Toure, selv etter feilen han gjorde mot West Bromwich sist helg.

- Jeg har alltid sagt at jeg vil støtte spillere som gjør personlige feil. Feilen Kolo gjorde var en slik personlig feil. Han er en erfaren spiller, som vet at slikt skjer i fotball. Han har lagt dette bak seg, og har jobbet veldig hardt hele uken. Han har vært veldig bra på trening.

- Arsenal har gode spillere som Olivier Giroud og andre farlige angripere. Vi må forsvare oss godt, men deres forsvar vil også få mye å henge fingrene i, med å holde oss unna. Vi er på hjemmebane, og akter å gi dem noe å bekymre seg over.