Klubben bekrefter utbyggingen

Liverpool Football Club har i dag bekreftet at den mye omtalte utbyggingen av Main Stand, den ene langsiden på Anfield, skal gjennomføres. Arbeidet skal fullføres i løpet av 2016/2017-sesongen.

– Dagen i dag er en viktig milepæl i historien til Liverpool Football Club. Siden vi la ut på denne reisen, har vi alltid sagt at vi trenger sikkerhet. Nå har vi den sikkerheten, og vi skal fortsette med utbyggingen av Main Stand, sier Ian Ayre til klubbens nettsider.

Kampene til Liverpool skal spilles på Anfield mens utbyggingen foregår. Når Main Stand er ferdig om omtrent to år, vil langsiden, med over 20.000 sitteplasser, være blant Europas største. Blant annet blir innbytterbenkene nye, og det blir gjort plass til rullestolbrukere.

Les også: Offisielle tegninger av nye Main Stand

I tillegg skal det gjøres mye med utsiden av Main Stand. Utbyggingen er bare en del av byrådets plan for å gjøre Anfield-området til et bedre sted å bo, jobbe og besøke, melder klubben.

Saken fortsetter under bildet.

– Det er litt over to år siden vi sa at vi ønsket å bli værende på Anfield, og i dag annonserer vi at utbyggingen skal starte. Vi har hatt større fremgang de to siste årene enn det siste tiåret, sier Tom Werner.

• Se video av hvordan arbeidet skal foregå her! (Liverpool Echo)

Han forklarer at de har sett nøye på mulighetene for å utvikle Anfield siden amerikanske Fenway Sports Group (FSG) tok over eierskapet av klubben.

– Etter å ha fått erfaringen av å bygge ut Fenway Park (hjemmebanen til baseballklubben Boston Red Sox, journ. anm.), er alle i FSG ekstremt stolte og glade av å være en del av utbyggingen av Anfield, sier styreformannen.

Les også: Starter byggingen på mandag

Ian Ayre skryter også av arbeidet som er gjort så langt, og han er spesielt takknemlig overfor beboerne i området.

– Det har blitt gjort en utrolig jobb for å ta oss hit hvor vi er i dag, men dette er bare begynnelsen. Dette er et enormt konstruksjonsprosjekt som skal holde på mens fotballsesongen pågår, og selv om vi skal gjøre alt vi kan for å ikke forstyrre det normale som foregår, ber vi om at støtten og forståelsen fra våre supportere og lokalsamfunnet fortsetter, sier han.

– Å bygge ut Anfield er en stor del av vår langsiktige strategi for å gjøre klubben større, og på vegne av direktørene, spillerne og apparatet rundt vil jeg gjerne takke det lokale samfunnet og innbyggerne, fansen vår, byrådet i Liverpool og «Your Housing Group» for all støtten.

Forslagene om å utvide Anfield Road Stand med ytterliggere 4.800 sitteplasser har også blitt godkjent, men det er foreløpig ikke satt noen tidsfrist for utbyggingen, melder klubben.