Krever tidligere avspark på Goodison

Sky Sports har tatt ut Everton v Liverpool lørdag 7.februar som en av sine TV-kamper, og dermed ble avspark flyttet til klokken 17.30 lokal tid. Dette har falt politiet og bystyret i Liverpool tungt for brystet.

Bystyret i Liverpool vurderer nå å gå rettens vei for å få satt en stopper for et så sent avspark-tidspunkt i Goodison-derbyet. De lokale myndighetene er svært bekymret for at et lokaloppgjør en lørdagskveld kan føre til bråk både rundt stadion og i byens sentrum.

Merseyside-politiet frykter også den potensielle risikoen et lokaloppgjør en lørdag kveld vil medføre, og har gitt beskjed om dette til bystyrets Ground Safety Advisory Group, melder Liverpool Echo. Politiet og bystyret ønsker at kampen skal spilles rundt lunsjtider i stedet.

- Det som er mest bekymringsfullt med det sene tidspunktet for avspark er at supporterne vil drikke mye mer alkohol før kampen, både i området rundt banen og på utestedene i byen. De som ønsker å skape bråk i forbindelse med kampen kan også gjøre dette i ly av mørket. Dette medfører en ekstra utfordring, heter det i rapporten fra politiet.

Bystyret har nå bedt Premier League om å få flyttet avspark til tidligere på dagen.

- Dersom det ikke blir noen endring på tidspunktet for avspark, slik vi har bedt om, vil vi vurdere rettslige skritt for å tvinge gjennom dette, heter det i en uttalelse fra bystyret.