Kritisk til Englands håndtering av Sturridge

Brendan Rodgers er svært kritisk til Englands håndtering av Daniel Sturridge, og mener at spissens skade kunne ha vært unngått.

I et intervju med Talksport i dag er Brendan Rodgers tydelig misfornøyd med Englands håndtering av Daniel Sturridge. 

- Den eneste skuffelsen for oss var at Daniel Sturridge kom skadet tilbake, etter at han har startet sesongen veldig bra. Vi er selvsagt svært skuffet, fordi vi føler dette var en skade som kunne ha vært unngått. Han har jobbet veldig hardt gjennom preseason, og så ut til å være i veldig god fysisk form. Han var sterk i vår siste kamp mot Tottenham.

- Jeg tror klubbene til tider jobber annerledes enn landslagene. Det handler om rehabiliteringsstrategi. Når vi vurderer våre spillere, ser vi på dem individuelt og finner ut hva deres behov er. Raske spillere får en ekstra dag med restitusjon, mens andre spillere kan jobbe den dagen. Når du er en rask spiller som Daniel Sturridge, Raheem Sterling eller Danny Welbeck, trenger du ekstra tid til rehabilitering.

Ellers er Rodgers full av lovord om Raheem Sterling og Mario Balotelli.

- Sterling er i stand til å tilpasse sitt spill til alle de ulike systemene vi benytter, og kan spille hvor som helst i angrepsrekka. Han er et stort talent, som fortsatt lærer og er under utvikling. Han er 19 år gammel, så vi må ta tiden til hjelp og la ham vokse og utvikle seg videre.

- Balotelli er 24 år gammel, så han må ta ansvar selv. Det er nøkkelen. Det er hans ansvar når han bestemmer seg for å gå et sted. Han er herre over egen skjebne nå. Jeg ønsket å være sikker på at han ville jobbe for laget før jeg hentet ham hit. Spillerne rundt ham og vår struktur vil hjelpe ham.

- Det er en kalkulert risiko, det er det ingen tvil om. Gruppen vi har her er veldig fokusert, og jobber veldig hardt. Jeg har jobbet med gutter som har vært avskrevet mesteparten av mitt liv som trener. Noen av de beste spillerne har sine svakheter og problemer. Jeg snakket ikke med særlig mange om ham, for alle har en mening om ham. Jeg bedømmer ingen før jeg har møtt vedkommende og jobbet med ham. Når jeg snakket med ham, skjønte jeg at han er en veldig dyktig gutt. Hans talent taler for seg selv. Han er kommet hit i en alder av 24 år, og ønsker å vise modenhet både i livet og i fotballen. Han har vært helt fantastisk etter at han kom hit. Det er ikke tvil om at vi tar en risiko, på grunn av hans historikk. Men jeg følte det var en risiko som det var verdt å ta. Vi har fått en verdensklassespiller for £16M, og vi får se hvordan det går.

Om helgens motstander, Aston Villa, hadde Rodgers følgende å si:

- Jeg er glad på Paul Lamberts vegne at de gjør det bra, for han har hatt begrenset med ressurser til rådighet. Han har prøvd å sette sammen en ung spillergruppe, og de har noen utmerkede unge spillere. De har gode spillere, og de har startet sesongen bra. Det blir en tøff kamp for oss. En vanskelig kamp.

Rodgers fikk også spørsmål om tirsdagens Champions League-kamp mot Ludogorets.

- Straks trekningen var gjort hadde vi all informasjon om dem på plass. Vi har fått tilgang til noen av deres kamper. Vi gleder oss over å være tilbake i turneringen. Det er strålende for spillertroppen. Vi er i denne bransjen for å få oppleve kamper som dette, og vi skal sette pris på dem.