LFC håper å levere byggesøknad i april

Liverpool FC håper å få godkjennelse fra kommunen til å søke om å bygge ny Main Stand og med mulighet til å fornye Anfield Road End i april, og som kan gi ny Main Stand ferdig innen 2018.

Et dokument fritt oversatt kalt «rammeverk for fornyelse av Anfield» ble lagt fram sist torsdag, hvor det blir gitt detaljer om Liverpools stadionplaner og bystyrets forsøk på å forbedre bolig- og arbeidssituasjonen i området Anfield. Dette dokumentet vil bli vurdert av bystyret neste fredag, og dersom det får sin velsignelse, vil en fire ukers offentlig konsultasjon bli holdt før det offisielt kan bli bevilget av bystyret. Dette skriver The Guardian.

Liverpool vil i så fall umiddelbart legge inn byggesøknad for å utvide Main Stand og Anfield Road End. En håper dette vil gå igjennom selv om bystyret fortsatt må erverve fire gjenstående hus eid av to eiere, og som må rives. Av de 71 hus som var nødvendig å fjerne for å kunne gjennomføre stadionplanene, har avtaler da blitt gjort for 67 av dem. Tvangsriving kan bli utstedt for disse fire husene innen slutten av februar, selv om borgerrettsorganisasjoner skal vurdere som en siste utvei tiltak som potensielt kan utsette planene med minst 12 måneder.

Liverpool FC vil ved godkjent byggetillatelse først rette fokus på Main Stand, før man senere vil vurdere hva som er levedyktig i forhold til å utvide og fornye Anfield Road End. En håper å ha en ny Main Stand fullført innen 2018.

Det er blitt gitt inntrykk av at man ønsker å bygge en øvre del av Main Stand som er over og strekker seg utover den nåværende tribunen. Det er ingen tegninger i rapporten, men det heter at «Stadion er forventet å være et landemerke ikke bare for området Anfield men representere Liverpool på verdensbasis. Derfor vil det kreve design av høyeste kvalitet.»

Dokumentet har også med planer for en «96 Avenue» til ære for de som mistet sine liv på Hillsborough, og som vil bli lagt bak Main Stand, mellom Stanley Park og Walton Breck Road.