Lite spilletid for lånesoldatene

Det har ikke vært en positiv dag for de utlånte Liverpool-spillerne. Seks spillere fikk totalt tre omganger på banen, og kun Andre Wisdom fikk med seg tre poeng.

Den 21 år gamle forsvareren spilte samtlige minutter da West Bromwich senket Aston Villa hjemme på The Hawthorns i ettermiddag. Bortelaget fra Birmingham fikk en mann utvist allerede halvveis inn i den første omgangen, og West Bromwich presset frem mot pause, men skapte ikke all verden og klarte ikke å score.

Det tok faktisk 72 minutter før byllen sprakk. Aston Villa klarte aldri å klarere vekk ballen etter et innlegg imot, og Craig Gardner fikk til slutt dunket ballen i nettet fra syv meters hold. Wisdom slo noen gode innlegg, klarerte flest ganger og hadde nest flest pasninger av hjemmelagets spillere.

Både Sebastián Coates og Oussama Assaidi satt samtidig godt plassert på benken for henholdsvis Sunderland og Stoke.

Førstnevnte så Jordi Gómez sette inn 1–0 mot West Ham fra straffemerket i først omgang, men tidligere røde Stewart Downing utliknet kort tid senere. London-klubben, også med Andy Carroll på laget, fikk med seg det ene poenget hjemover. På Selhurst Park spilte Assaidis lag uavgjort mot Crystal Palace, i en kamp der velkjente Peter Crouch scoret gjestenes eneste mål.

I divisjonen under satt Jordon Ibe på benken fra start for Derby, som fikk en tøff ettermiddag i toppkampen mot Middlesbrough på bortebane. Hjemmelaget tok ledelsen ved Patrick Bamford allerede etter seks minutter, og de ledet fullt fortjent til pause på Riverside.

Derby gjorde to bytter i pausen, og Ibe var blant dem som kom inn. Men kvarteret etter sidebyttet sparket Ryan Shotton ned en Middlesbrough-spiller i boksen; Derby-forsvareren måtte i garderoben, og gjestene doblet ledelsen på straffe. Drøyt tre minutter før slutt burde Derby redusert etter at Ibe sørget for forarbeidet på venstrekanten, men de hvitkledde fikk ingenting med seg fra nordøst. Dermed hoppet Middlesbrough forbi tredjeplasserte Derby på Championship-tabellen.

Unge Rafael Páez, som kom gratis til Liverpool fra Real Madrid i fjor sommer, var med i kamptroppen til italienske Bologna i dag, men fikk ikke starte. Midtstopperen kom heller aldri inn fra benken. Serie B-laget spilte 2–2 hjemme mot Frosinone. Luis Alberto satt også på benken i 90 minutter denne kveld. Málaga vant hjemmekampen mot Celta Vigo etter en scoring i første omgang.