Liverpool Legends til Fredrikstad

Liverpool Legends skal spille kamp mot Fredrikstad-legender på Fredrikstad Stadion lørdag 6.september.

Liverpool Legends møter gamle FFK-helter, og spillere som Jason McAteer, Dietmar Hamann, Vladimir Smicer, John Barnes og Jan Mølby er bekreftet i troppen.

– Dette blir den eneste kampen Liverpool Legends spiller i Norge i år, så vi tror og håper at vi skal klare å skape en aldri så liten fotballfest i byen denne lørdagen, sier mannen som har fått heltene til Fredrikstad, Dag Solheim, til Fredrikstad Blad.

– Her snakker vi spillere som veldig mange har et forhold til. Jeg vil jo tro at Jan Mølby og John Barnes er navn som bør vekke interesse – ikke bare hos Liverpool-fans, men hos alle som elsker engelsk fotball, sier Solheim. 

Liverpool-fan og daglig leder i FFK, Geir Bakken, håper at folk vil kjenne sin besøkelsestid.

– Det er mange Liverpool-supportere i byen, men vi tror også at denne kampen vil vekke interesse langt utover Fredrikstad, sier han.

Bakken tror også FFK kan sitte igjen med en økonomisk gevinst etter legendekampen. 

– Det koster selvfølgelig en del å få disse spillerne til byen, men vi anser dette som en svært liten risiko økonomisk. Vi håper på 2.000 tilskuere, noe som vil gi oss en solid økonomisk gevinst, sier Bakken. 

Billettene til kampen vil koste 200 kroner for voksne og 100 kroner for barn. Allerede nå kan man reservere billetter til oppgjøret. 

– Vi håper å fylle den ene langsiden på Stadion i hvert fall. I tillegg kommer vi til å selge egne pakker, hvor man blant annet kan få besøk av enkelte spillere hvis man reserverer en VIP-boks. Plankehaugen-feltet kommer vi til å døpe om til «The Kop» for anledningen. Det blir også en del aktiviteter rundt i byen denne dagen, sier Bakken. 

– I tillegg kan publikum kjøpe billetter til banketten etter kampen, forteller Dag Solheim. 

Hvilke FFK-legender som møter laget fra Liverpool er ennå ikke avgjort.

– Jeg vet i hvert fall om en del tidligere FFK-ere som kunne tenkt seg å spille denne kampen. Vi har noen aktuelle navn på blokka, sier Dag Solheim.