Liverpool må følge ankesaken fra sidelinjen

Liverpool FC får ikke tilgang til noen dokumenter fra FIFA i Suarez-saken før det uruguayanske fotballforbundet er ferdige med sin ankeprosess.

Liverpool FC har ingenting de skulle ha sagt i den prosessen som nå pågår. FIFA forholder seg kun til de nasjonale fotballforbundene, og Anfield-klubben kan derfor bare følge en eventuell ankesak fra sidelinjen.

Det er ingenting Anfield-klubben kan gjøre for øyeblikket, og realiteten er at Liverpool FC ikke har fått sett noen av dokumentene fra FIFA relatert til straffen Suarez er blitt ilagt. Liverpool har skaffet seg en advokat og en jurist som begge har erfaring med FIFA-saker, for å hjelpe dem i prosessen. The Independent skriver at Liverpool ikke vil få tilgang til noen FIFA-dokumenter før det uruguayanske fotballforbundet er ferdige med sin ankeprosess.

Så lenge Liverpool FC ikke har fått tilgang til noen dokumenter i saken, og dermed ikke har fått dannet seg et fullstendig bilde av situasjonen, har Anfield-klubben heller ikke kunnet komme med noen uttalelse av betydning. Daglig leder Ian Ayre har i samråd med Fenway Sports Group og Brendan Rodgers kommet frem til at klubben ikke skal forhaste seg med noe som helst i denne saken, før man har alle detaljer på bordet.

Kilder innad i Liverpool FC har overfor The Independent benektet at det har vært et møte mellom advokater som representerer Liverpool FC og Barcelona i den spanske byen, slik enkelte medier har rapportert. Brendan Rodgers har ifølge The Independent snakket med Suarez personlig, men Liverpool FC har ikke hatt noen som helst kontakt med spillerens agent, Pere Guardiola, etter tirsdagens kamp.

Suarez kom hjem til Uruguay sammen med sin familie i dag. Liverpool FC regner med at Suarez vil reise til Barcelona om ikke så alt for lang tid. Hans svigerforeldre bor der, og han tilbringer mye av sin fritid der når han ikke er i Montevideo.