Liverpool U18 - Derby U18 2-2

Liverpool U18 spilte uavgjort 2-2 mot Derby U18 på akademiet i Kirkby i sin første hjemmekamp for sesongen. Lewis Travis ble utvist en drøy halvtime før slutt. Tom Brewitt og Jerome Sinclair med Liverpools scoringer.

Liverpools lag: Firth, Travis, Hart, Brewitt [kaptein], Roberts, Ejaria (Polgar 66), Canos (Nicholas 78), Phillips, Sinclair, Marsh (Whelan 58), Kent
Reserver: Jackson, Maxwell

Kampen skal etter planen bli vist live på LFCTV og LFCTV GO, men det virker som Liverpools offisielle nettside sliter med tekniske problemer. Liverpool.no har imidlertid Torbjørn Flatin på plass ved akademiet i Kirkby, og han vil rapportere fortløpende fra kampen.

1.omgang

10.min: 0-1 CHARLES VERNAM. Derby tar ledelsen når Charles Vernam scorer på andre forsøk, etter at Liverpool-keeper Firth gir en retur.

15.min: Zanzala er frampå for Derby. Blir spilt helt fri og kliner til, men Firth er god og heldig som redder.

19.min: Zanzala kommer fri på venstresiden, løper fra sin oppasser og skyter i nettveggen fra skrå vinkel. Fartsfylt kamp så langt, hvor gjestene har vært farligst.

21.min. Zanzala lurer Sam Hart, og er på vei gjennom før han blir klippet ned av Hart utenfor hjørnet av 16-meteren. Liverpools forsvarsspiller er heldig som ikke blir utvist.

27.min: Zanzala løper fra Liverpool-forsvaret igjen, og skyter i nettveggen under press. Derby-angriperen er kampens store spiller så langt.

33.min: Liverpool snytt for straffespark, når Sinclair blir dyttet i ryggen inne i feltet.

45.min: Canos får en løpeball på høyresida, og skyter fra 16 meter. Lavt skudd som Derbys keeper redder komfortabelt.

Ingenting å si på at Derby leder 1-0. De har hatt de fleste og største sjansene. Gjestene har hurtige folk på topp, og spesielt har Zanzala imponert. Han var en konstant trussel den første halvtimen av omgangen. Midtbanen til Liverpool har få defensive fibre, og forsvaret har blitt utfordret gang på gang på grunn av lite hjelp fra midtbanen. Tempoet sank det siste kvarteret av omgangen, og det ble færre sjanser til gjestene i denne perioden.

2.omgang

49.min: 1-1 TOM BREWITT. Liverpool holdt trøkket oppe etter en corner, og Ryan Kent slår et innlegg fra høyre. Der står Brewitt på motsatt femmeterhjørne og header kontant i hjørnet. Liverpool har begynt mye bedre i andre omgang, og fører nå kampen.

51.min: Zanzala kom inn fra venstre og avsluttet nok en gang i nettveggen under hardt press.

53.min: Ryan Kent skjærer inn fra venstre og forsøker å curle ballen i motsatt hjørne. Lærkula fyker en god meter over mål.

55.min: Corner til Derby. Kaptein Alex Cover header like over.

57.min: Liverpool-backen Lewis Travis får direkte rødt kort for en stygg takling.

58.min: Whelan inn på høyrebacken. Midtbanespiller Marsh ut. Liverpool legger om til 4-4-1, ved å trekke Canos og Kent ned og benytte kun Sinclair på topp etter utvisningen.

64.min: Derby-kaptein Cover får gult kort når han legger ned Canos er på vei gjennom på høyresiden.

65.min:  Ejaria er skadet.

66.min:  Ungareren Kristof Polgar kommer inn for Ejaria.

70.min: Derby bytter: Babos inn for Adams.

71.min: 1-2 ALEX BABOS. Derby scorer etter en corner som gikk på bakre stolpe, og som ble headet tilbake i feltet. Målscorer var innbytter Babos.

74.min: Liverpools greide seg bra første 5-6 minuttene etter utvisningen, men har nå kommet litt på hæla. To cornere på rappen for Derby. Babos flikker ballen utenfor på den siste.

78.min: Canos går ut. Callum Nicholas inn.

79.min: Mellor ut. Bird inn for Derby.

84.min: 2-2 JEROME SINCLAIR. Whelan jobber seg frem på høyresida, og slår inn. Jerome Sinclair får kjempet ballen i mål fra 6-7 meter. Setter ballen i hjørnet.

Bra andreomgang av Liverpool, som kom tilbake fra underlege to ganger, og spilte over en halvtime med ti mann etter at Lewis Travis ble utvist. Bra kjempa. Brukbare angrep i begynnelsen av omgangen, spesielt ved Canos. De røde klarte også å demme opp bedre for Derby etter pause enn i første omgang. Kaptein Brewitt hadde en bra kamp i midtforsvaret, men Liverpool slet på sidene i forsvarsrekka.