Liverpool U18 - Middlesbrough U18 4-1

Spanske Sergi Canos ga Liverpool en tidlig ledelse. Harry Wilson (bildet) scoret på hver side av pause, og Sheyi Ojo nettet også.

Liverpool: Fulton, Lewis, Brewitt, Whelan, Travis, Rossiter, Chirivella (Phillips, 67), Ejaria, Canos, Ojo, Wilson. Res: Firth, Polgar, Marsh

Middlesbrough: Dawson, Plews, Elsdon, McGoldrick (Etherington 46), Helm, Jowers, Fry, Pattison, Chapman, Johnson, Mondal.  Res: Pears, Tavernier, Liddle

1.omgang

2.min: Liverpool får den første sjansen da Wilson får stå alene sentralt på 16-meteren, men Harry får ikke noe klem på skuddet og keeper kan redde nede til høyre for seg.

  8.min: Ejana slår en nydelig crossball til Canos, som igjen legger ballen på et sølvfat til Ojo som utrolig nok sender ballen over fra kort hold.

  9.min: 1-0 CANOS - Ojo spiller denne gang fram Sergi Canos, som banker ballen i nettet ved nærmeste stolpe.

11.min:
Canos igjen, denne gang skyter han i et overbefolket straffefelt og ballen går via en forsvarer og ut til corner.

15.min: Fjernsynsbildene viser at  legenden og tidligere akademidirektør Steve Heighway følger kampen sammen med nåværende akademidirektør Alex Inglethorpe.

  21.min: 2-0 WILSON - Harry Wilson slår et innoverskrudd frispark fra høyresiden, Både Brewitt og Rossiter er i nærheten av ballen, men ingen synes å få en berøring på veien til nettet ved bakre stolpe. 

 27.min: Canos spiller elegant frem Ejaria, som blir klippet ned inne i feltet. Sheyi Ojo prøver å utmanøvrere keeper fra straffemerket, men det løse skuddet blir reddet.

41.min: Sergi Canos prøver å gjenskape det han gjorde ved sin scoring, men denne gangen blir vinkelen litt for skarp og keeper redder.

Pauserapport: En utmerket første halvtime for Liverpool hvor ligaleder Middlesbrough ikke greide å håndtere farten og teknikken til Wilson, Ojo og spesielt Sergi Canos. På midtbanen styrte Jordan Rossiter, assistert av elegante Eljaria og Chirivella. Det eneste vi vil tro trener Neil Critchley måtte være misfornøyd med var at kampen burde ha vært drept der og da, inkludert et misset straffespark av Sheyi Ojo. Middlesbrough hadde bare truet et par ganger hvor en fikk vist at en har hurtige kontringsspillere, men det siste kvarteret var gjestene mer med uten å skape store sjanser.

2.omgang

 46.min: McGoldrick går ut og Hetherington kommer inn for gjestene.

47.min: Liverpool får en tidlig corner og midtstopper Whelan skyter et skudd fra returrommet som spretter like utenfor.

 52.min: 3-0 WILSON - Sheyi Ojo slår en glimrende pasning til Harry Wilson som har startet ute på venstrekanten. Alene med keeper gjør sistnevnte ingen feil.

 54.min: Lewis hos Liverpool får gult kort.

 64.min: Lekkert kombinasjonsspill mellom Ojo og Ejaria gjør at Rossiter har mulighet til å pirke inn et mål fra nesten målstreken, men han får ikke stokket beina helt og setter ballen i stolpen og ut.

 67.min: Chirivella ut og Adam Phillips inn for Liverpool.

 68.min: 3-1 JOWERS - Chapman banker ballen i selve krysset fra 16 meter, et kjempeskudd, og Jowers setter returen i nettaket.

75.min:
Innbytter Hetherington prøver seg fra skrå vinkel, men Fulton gjør en bra benparade. Middlesbrough har blitt inspirert av sin redusering.

 80.min: 4-1 OJO - Canos vinner ballen og spiller til Sheyi Ojo, som fortsatt har mye å gjøre når han er utenfor kanten av straffefeltet. Vingen dribler av to forsvarsspillere før han bender ballen inn i motsatt hjørne med venstrefoten.

 83.min: Ejaria ut og Will Marsh inn for Liverpool.

  85.min: Rossiter hos Liverpool får gult kort.

 90+2.min: En frustrert Chapman, gjestenes beste spiller, får direkte rødt for en stygg takling av Rossiter.

Sluttrapport: En meget god kamp av Liverpool. Ungguttene er i kjempeform og slik sett skulle en ønske at juleferien ikke kom akkurat nå. Middlesbrough kunne ikke håndtere farten og teknikken til Wilsom, Ojo og Canos, som passende nok også sto for de fire målene. På midten hadde Jordan Rossiter selv bedt om å få være med, mens ballspillerne Ejaria og Chirivella var gode assistenter. Bakover har man også blitt mer stabile og Liverpool U18 og U19, avhengig av turnering, har grunn til å se med stor optimisme fram til 2015.