Liverpool U18 - Newcastle U18 4-1

Liverpool U18 tok en kontrollert seier mot Newcastle U18 på The Academy i Kirkby. Will Marsh, Daniel Trickett-Smith og Harry Wilson (2) [bildet] scoret for de røde.

Liverpool U18: Firth, Randall [kaptein] (Waldron 61), Hart, Cleary, Roberts, Virtue, Wilson, Griffin, Trickett-Smith (Canos 61), Marsh (Watts 78), O'Hanlon.
Ubenyttet reserve: Jackson.

Neil Critchley gjør to endringer på laget fra 1-0-seieren mot Wolverhampton. William Marsh og Liam Griffin kommer inn for den U21-debuterende duoen Jordan Williams og Jerome Sinclair. Sergi Canos returnerer fra skade og sitter på benken.

U16-spilleren Griffin får sin første kamp fra start på dette nivået. Midtbanespilleren fikk ett innhopp forrige sesong. Matty Virtue figurerer i sin fjerde kamp for U18.  U16-spillerne Jack Watts og keeper Ben Jackson er også på benken.

Seyi Ojo og Tom Brewitt er på landslagsoppdrag med England U17. Ryan Kent er ute med skade.

Liverpool har en urutinert midtbane med Virtue, Marsh og Griffin. Fronttrioen består av Wilson, Trickett-Smith og O'Hanlon.

Liverpool starter kampen med kun to innbyttere på benken fordi Ben Jackson og Jack Watts spiller for U16 i en kamp som hadde tidligere avspark.

2.min: Forferdelig tilbakepasning fra en Newcastle-spiller. Trickett-Smith snapper ballen og kommer alene med keeper, men Newcastles sisteskanse med praktfull redning.

8.min: Wilson kommer til dødlinja og slår tilbake. Marsh bruker litt lang tid slik at skuddet hans blir blokkert.

1-0 12.min MARSH: Trickett-Smith bryter og spiller rett opp til Will Marsh som er på 16-meteren. Midtbanespilleren skyter raskt. Ballen går i mål vi stolpen. hans første mål for U18.

16.min: Etter en corner klarerer Newcastle. ballen havner til O'Hanlon som header unna.

17.min: Trickett-Smith header mot mål. Newcastle får klarert like foran målstreken.

23.min: Flott gjennomspill fra Wilson. Keeper utenfor 16-meteren og klarer foran Marsh.

24.min: Newcastle smetter igjen med fri bane mot mål. David Roberts legger ned spilleren rett utenfor 16-meteren. Ved første øyekast så det ut som forseelsen skjedde innenfor, men dommeren gir frispark like utenfor streken.

24.min: David Roberts får gult kort for forseelsen. Heldig som slipper rødt.

24.min: Smith tar frisparket. Firth må slå ballen til corner.

31.min: Hart får frispark like utenfor 16-meteren, men O'Hanlon var igjennom og kunne ha scoret. Trickett-Smith skrur frisparket rett på keeper.

36.min: Randall spiller til Wilson. Waliseren fyrer av. Newcastles keeper må kaste seg og redde.

42.min: Wilson slår corner. Trickett-Smith header over bortre kryss. Brukbart forsøk.

43.min: Harry Wilson får gult kort.

44.min: Newcastle setter press på Liverpool. De røde får etter hvert klarert.

2-0 44.min TRICKETT-SMITH: Liverpool kontrer hurtig ved Wilson. Daniel Cleary klarerer til Wilson. Kantspilleren vender opp og løper fra egen banehalvdel før ha  sender ballen på tvers ved Newcastles 16-meter. Trickett-Smith fyrer løs på direkte og i mål.

45+1.min: Newcastle-spiller skyter utenfor.

45.+2.min: Harry Wilson roper på hands og straffe da han avslutter i armen på en Newcastle-spiller. Dommeren vinker spillet videre.

Pauserapport: Liverpool leder 2-0 mot Newcastle. Neil Critchleys mannskap har dominert fullstendig og fremvist godt pasningsspill. De røde kunne ha tatt ledelsen allerede i det 2. minutt da Daniel Trickett-Smith snappet et tilbakespill, men Newcastles keeper reddet mesterlig. Will Marsh sendte Liverpool i føringen etter en pasning fra Trickett-Smith. Sistnevnte doblet ledelsen like før pause etter et praktfullt forarbeid av Harry Wilson. Wilson har vært et uromoment og skapt mye på høyresiden. Daniel Trickett-Smith har også vært toneangivende. Ungguttene Liam Griffin og Matty Virtue har gjort ting enkelt på midtbanen. Newcastle har kun hatt et bra forsøk, på frispark da David Roberts var heldig som ikke ble utvist etter å felt spiller alene mot mål.

3-0 46.min WILSON: Randall takler og vinner ballen på egen banehalvdel. Wilson avanserer og dribler av to Newcastle-spillere før han plasserer ballen elegant i mål. Kandidat til månedens mål.

49.min: Newcastle-spilleren Roberts skyter fra kanten av 16-meteren, men ballen fyker utenfor bortre stolpen.

49.min: Cleary gjør en feil, men Virtue foretar en flott takling i feltet.

55.min: Marsh spiller en lang ball til Wilson som vender opp, men skuddet går himmelhøyt over.

56.min: Callum Roberts får gult kort for en takling på O'Hanlon.

58.min: Callum Roberts med et farlig innoverskrudd innlegg. Firth må fiste over til corner.

60.min 4-0 WILSON: Newcastle-keeper spiller til Atkinson. Atkinson prøver å dra av Wilson, men mister ballen. Wilson går mot keeper alene og scorer.

61.min: Waldron for Randall. Cleary tar over kapteinsbindet.

61. min: Canos inn for Trickett-Smith.

67.min: Canos blir lagt kynisk i bakken av Ryan McKinnon. Newcastle-spilleren får gult kort.

70.min: Ballen havner hos Kerridge ute på venstre. Avslutningen går utenfor bortre stolpe.

76.min: Newcastle har endelig fått over noen innbyttere etter at U16-kmapen er ferdig.

78.min: U18-debut for Jack Watts. Kommer inn for Marsh.

79.min: Virtue får gult kort.

81.min: Watts vender opp og McKinnon kommer altfor sent inn i taklingen. McKinnon får sitt andre gule kort og dermed utvist.

81.min: Newberry for Kerridge.

83.min: Liverpool med et fin angrep. Canos får sin avslutning blokkert.

85.min: Cleary fortar en takling ved dødlinja. dommeren peker på straffemerket til store protesterer fra Liverpool-spillerne. Cleary påstår at han var først på ballen.

4-1 86.min GILLIEAD:  Gilliead scorer sikker fra straffemerket.

86.min: Firth får gult kort for protester.

90.+2.min: Hart kommer frem på venstresiden. Helt inn i 5-meteren før han avslutter. Kolliderer med keeper.

90.+4.min: Firth redder enkelt skudd fra distanse.

Sluttrapport: Liverpool hadde fullstendig kontroll mot Newcastle og vant 4-1 i strålende spillevær i Kirkby.  Harry Wilson ble dagens mann med to scoringer og en målgivende. Waliseren var ellers også meget toneangivende. Will Marsh åpnet scoringene før kvarteret var passert. Deretter økte Daniel Trickett-Smith etter flott forarbeid fra Harry Wilson. Etter pause punkterte Wilson kampen omtrent direkte da han nettet etter et flott soloraid. Waliseren økte til 4-0 etter rot i Newcastles midtforsvar. Newcastle fikk en spiller utvist med ti minutter igjen. Gjestene reduserte på straffespark etter det dommeren mente var en felling av Daniel Cleary. Liverpools urutinerte midtbane med Will Marsh, Matty Virtue og Liam Griffin kom meget bra fra oppgaven.