Liverpool U19 - Basel U19 3-0

De røde juniorene måtte slå Basel med minst to mål for å avansere i UEFA Youth League – og klarte det på overtid. Dermed går laget videre. Ryan Kent, Daniel Cleary og Jerome Sinclair scoret målene.

Det ble dramatisk på Langtree Park i St. Helens denne ettermiddagen. Liverpool, med et utgangspunkt som krevde tomålsseier for å avansere, tok ledelsen før pause, men i andre omgang lot scoringene vente på seg. I det 94. minutt kom imidlertid gjennombruddet ved Daniel Cleary, som satte et Adam Phillips-innlegg i nettmaskene fra kloss hold. Basel presset på for et mål i etterkant, men Jerome Sinclair økte isteden ledelsen. Det betyr at Liverpool er videre fra gruppespillet i UEFA Youth League.

SLUTT!

90+14 min: Trent Alexander Arnold kommer inn for Jordan Rossiter.

90+11 min: 3–0! Jerome Sinclair stupheader inn Liverpools tredje mål etter et kreminnlegg av Sergi Canós fra høyresiden.

90+10 min: Charles Pickel takler Sergi Canós, og Basel-spilleren får sitt andre gule kort.

90+8 min: Frispark til gjestene. Det slås inn i boksen, men Ryan Fulton hopper høyest og holder ballen fast. Veldig god kamp av Liverpool-målvakten så langt.

90+6 min: Basel satser offensivt nå. Robin Kamber kastes inn. Manuel Weber går ut.

90+4 min: 2–0 til de røde! En corner kommer ut til Adam Phillips på motsatt side. Han legger ballen inn i boksen, og Daniel Cleary setter inn vertenes andre. Med dette resultatet går Liverpool videre.

90+2 min: Arxhend Cani går av banen. Neftali Manzambi kommer inn.

90. min: Det legges til 13 minutter på grunn av hodeskaden.

87. min: Tilskuerne roper på straffe når Sheyi Ojo felles av Adoni Ajeti innenfor boksen, men dommeren peker mot hjørneflagget.

86. min: Spillet settes i gang igjen.

85. min: Liverpool erstatter Sam Hart med Tom Brewitt.

85. min: Basel-spilleren er klar igjen, mens Sam Hart bæres av banen etter lang behandling. Det kommer til å bli lagt til mye i denne omgangen.

84. min: Adam Phillips kommer inn for Pedro Chirivella.

75. min: Sam Hart og Pedro Pacheco får behandling etter å ha klinket sammen i en hodeduell. Det ser ut til å ha gått verst utover Liverpool-spilleren, som blir liggende på gressmatta.

74. min: Sergi Canós legger inn fra høyre, men headingen til Ryan Kent går rett på Basel-keeperen.

72. min: Ryan Fulton holder hjemmelaget i ledelsen når han redder Albian Ajeti sitt forsøk fra fem meters hold.

72. min: Sheyi Ojo, som har vært god i ettermiddag, viser seg frem igjen og kommer seg helt ned til dødlinja inne i boksen. Hurtigtoget rekker å legge inn, men ingen røde er frempå i boksen.

70. min: Basel har tatt over mye av spillet nå. Ballen befinner seg for det meste på Liverpools halvdel. Laget har tjue minutter på seg til å score det andre og avgjørende målet for å avansere til sluttspillet etter nyttår.

68. min: Corey Whelan mister ballen på egen banehalvdel, og Basel får etter hvert hjørnespark. Men det røde forsvaret sørger for at corneren ender i ingenting.

62. min: Basel bytter: Cédric Itten kommer inn for Nicolas Hunziker.

60. min: Nå bølger kampen frem og tilbake. Jerome Sinclair legger ut på et fantastisk raid fra egen banehalvdel, og han kommer seg helt ned til kanten av femmeteren, men avslutningen blokkeres.

59. min: Enorm sjanse for Basel, som sender Nicolas Hunziker alene med keeper. Arxhend Cani spiller ham glimrende igjennom, med Nunziker skyter over både Ryan Fulton og målet, og det står fortsatt 1–0 på Langtree Park.

56. min: Manuel Weber tar frisparket. Skuddet har god retning, men treffer den røde muren.

55. min: Gjestene får et småbillig frispark like utenfor Liverpools sekstenmeter.

53. min: Godt slått hjørnespark inn i Basel-boksen, men headingen til Daniel Cleary går over mål.

52. min: Strålende forarbeid av Ryan Kent, som avanserer forbi noen Basel-spillere, før han spiller innover til Sheyi Ojo. Kantspilleren skyter imidlertid ganske svakt på keeper.

49. min: Liverpool angriper ved Sergi Canós på høyresiden, og spanjolen prøver seg fra skrått hold. Ballen treffer på utsiden av stolpen.

46. min: Ryan Kent og Jerome Sinclair triller den andre omgangen i gang. Liverpool har tre kvarter på seg til å score ett mål til.

Liverpool-juniorene leder fortjent 1-0 ved pause på Langtree Park, etter scoring av Ryan Kent. Basel var farlig frempå ved et par anledninger før Liverpool tok ledelsen, men totalt sett har rødtrøyene vært det beste laget. Pedro Chirivella fikk så også en avslutning stoppet på målstreken seks minutter før 1-0-scoringen.

45. min: Pause.

41. min: Sergi Canós viser frem herlig teknikk når han driver forbi flere Basel-forsvarere. Ballen havner hos Jerome Sinclair, men spissen makter ikke å sette keeper Zimmermann på prøve.

38. min: 1-0 til Liverpool! Ryan Kent dribler seg fint inn i boksen til Basel, før han klinker ballen i hjørnet bak Basel-keeper Zimmermann. Nydelig scoring.

36. min: Ryan Fulton må i aksjon på en avslutning fra Ajeti. God mulighet – flott redning.

32. min: Redning på streken! Jerome Sinclair setter opp Pedro Chirivella, men spanjolens avslutning fra kort hold ryddes unna på mållinjen. Liverpool er nære å ta ledelsen.

23. min: Stor sjanse til Basel. En av gjestenes spiller utnytter rot i Liverpool-forsvaret, men avslutter like til side for mål. Der slapp hjemmelaget billig unna.

17. min: Liverpool har kommandoen i kampen og presser på for en scoring.

13. min: Ojo går i bakken i Basels 16-meter, men belønnes bare med gult kort for filming. Så ut som om han mistet fotfestet i duellen med Pacheco der.

9. min: Basel vet at de er videre selv om de skulle tape med ett mål. Sveitserne forsvarer seg lavt og kompakt. Rolig åpning på oppgjøret.

1. min: Kampen på Langtree Park i St. Helens er i gang.

Liverpool: Fulton, Whelan, Hart (Brewitt 85), Cleary, Maguire, Rossiter (Arnold 90), Canós, Chirivella (Phillips 84), Sinclair, Kent, Ojo. Benken: Firth, O'Hanlon, Ejaria, Marsh, Trent.

Basel: Zimmermann, Mumenthaler, Fischer, Pacheco, Ajeti, Weber (Kamber 90), Pickel, Huser, Ajeti, Cani (Manzambi 90), Hunziker (Itten 62). Benken: Lindenthal, Mbarga, Roth, Petretta.