Liverpool U19 - Ludogorets U19 4-0

Liverpool vant 4-0 etter scoringer av Sinclair 2, Cleary (bildet) og O'Hanlon, og de røde har fått en god start i UEFA Youth League.

Liverpool U19: 1 Firth, 2 Maguire, 3 Hart, 4 Cleary, 5 Brewitt, 6 Rossiter [kaptein], 7 Kent (14 Wilson 66 min), 8 Brannagan (16 Chirivella 66 min), 9 Sinclair, 10 O'Hanlon, 11 Ojo (12 Canos 79 min).

Benk: 13 Jackson, 15 Phillips, 17 Roberts, 18 Whelan.

Ludogorets U19: 54 Simeonov, 2 Dzhamov (41 Gergov 60 min), 37 Kerchev, 39, Mihaylov, 46 Georgiev, 13 Lyubomirov, 28 Tsvyatkov, 34 Dimitrov (47 Kanchev 67 min), 38 Kitov [kaptein], 40 Aleksandrov, 45 Antonov  79 min).

Benk: 81 Tsenov, 42 Petar Petrov, 48 Preslav Petrov, 58 Kovacev

Dommer: Mervyn Smith (Nord-Irland)

Liverpool møter Ludogorets i første gruppespillskamp i UEFA Youth League på Langtree Park i St. Helens. Andy Firth vokter de rødes mål. Joe Maguire og Sam Hart spiller på backene. Daniel Cleary og Tom Brewitt utgjør stopperparet. Jordan Rossiter og Cameron Brannagan tar plass på sentral midtbane. Ryan Kent og Sheyi Ojo bekler kantene, mens Alex O'Hanlon spiller bak Jerome Sinclair på topp. Harry Wilson er tilbake fra skade og sitter på benken.

1.omgang

3.min: Corner i mot.  Ballen havner på bakre stolpe, og går like utenfor.

5.min: Maguire blir liggende nede etter en brutal takling av Alexandrov. Bulgareren får kun tilsnakk.

9.min: Kent på vei forbi Kerchev, men blir lagt ned like nede ved dødlinjen. O'Hanlon slår innsvinger. Ballen blir klarert.

10.min: Ludogorets kontrer, men ender med en løs avslutning som Firth har full kontroll på.

11.min: Ojo felles av Mihaylov. Nytt frispark like utenfor 16-meteren. O'Hanlon slår inn. Cleary med løs heading mot mål. Simeonov redder enkelt.

15.min: Hart slår inn. Ojo står umarkert like utenfor 5-meteren, men header utenfor bortre stolpe.

18.min: Ball ut til Antonov på høyre. Skuddet fra kanten av 16-metren reddet enkelt av Firth.

19.min: Kent kommer langt inn i 16-meteren, men innlegget blokkeres til corner.

20.min: O'Hanlon tar corner. Brewitt header over.

23.min: Lyubomirov presser Rossiter og vinner ballen tilbake.  Bulgareren skyter i nettveggen.

24.min: O'Hanlon stoppes innenfor 16-meteren.

25.min: Hart kommer fint frem på venstre før han lufter inn. Ballen går utenfor bortre stolpe.

27.min: Ojo spiller til Sinclair. Avslutningen blokkeres til corner.

28.min: Maguire løper opp Antonov.

30.min: 1-0 SINCLAIR: Rossiter spiller ut til venstre. Ojo dytter til Hart som kommer på løp. Det lave innlegget styres i mål av Sinclair.

32.min: Corner for. Ballen havner i returrommet. Rossiter får ikke skikkelig treff. Keeper har relativt god kontroll på avslutningen.

33.min: Brannagan skyter fra langt hold. Simeonov holder enkelt.

38.min: 2-0 CLEARY: Cleary legger ut til O'Hanlon. Ballen slås inn. Cleary header perfekt i mål fra bakre stolpe.

39.min: 3-0 O'HANLON: Kent kommer frem på høyre og slår inn i midten. O'Hanlon er på løp og plasserer ballen i nettet.

41.min: Dimitrov får gult kort for å holde Brannagan i trøyen.

43.min: Ojo kommer fint frem på venstre. Innlegget blokkeres.

45.min: Antonov er igjennom. Firth er ute og stopper med hånden.

Pauserapport: Liverpool leder 3-0 etter scoringer av Sinclair, Cleary og O'Hanlon. Neil Critchleys mannskap har dominert og skapt gode sjanser når de har kommet rundt på kantene ved Kent, Ojo og Hart. Trioen har vist stor hurtighet. Alle målene har kommet etter angrep på sidene. Ludogorets har ikke være uefne på kontringer.

2.omgang

53.min: Liverpool får frispark på 20 meter, ute til venstre. Jordan Rossiter prøver å plassere ballen i det nærmeste og åpne hjørnet, men sender ballen en meter utenfor.

60.min: Gergov inn for venstreback Dzhamov. Ikke overraskende siden det er på Liverpools høyreside, med Maguire og Kent, hvor det har skjedd mest etter pause. Dog uten at man har greid å spille seg til gode sjanser.

63.min: Brannagan og Kent kombinerer, igjen på høyresiden, men keeper redder greit skuddet fra førstnevnte som er fra skrått hold.

65.min: Kent får en skuddmulighet fra 16 meter, men får ikke klem på forsøket som går rett på keeper.

66.min: Chirivella inn for Brannagan og Wilson inn for Kent.

67.min: Kanchev inn for Dimitrov hos Ludogerets.

77.min: Kerchev får gult etter en felling av Wilson.

79.min: Canos inn for Ojo hos Liverpool og Kirilov tar over for Antonov hos Ludogorets.

87.min: 4-0 SINCLAIR: Harry Wilson skyter frispark fra 25 meter, som går ut igjen via høyre stolperot og Jerome Sinclair er fremme og lett kan sette inn returen.

Sluttrapport: Det ble en mye tammere 2.omgang, hvor Ludogerets var fornøyd med å ligge lavere og holde resultatet nede, mens Liverpools unggutter i stor grad tok foten av gasspedalen. I starten av omgangen hadde man en del angrepsforsøk på høyrekanten ved backen Maguire og ikke minst ved Ryan Kent, men uten at det ble noen sjanser ut av det. Mål nummer fire og nummer to for Jerome Sinclair, kom derfor litt ut av det blå mot slutten av kampen. Liverpool var et solid nummer for stort for sine bulgarske gjester, ikke minst offensivt hvor vingene Ojo og Kent skapte mye trøbbel, mens Sinclair i midten burde ha hatt et hattrick.