Løpsmaskinen Henderson

- Det stemmer trolig at jeg løper hele tiden, sier Jordan Henderson i et intervju med Liverpoolfc.com.

- Det handler om å benytte denne egenskapen på riktig vis. Jeg føler kanskje at jeg ikke har benyttet denne styrken min på riktig måte tidligere. Men manageren har hjulpet meg til å utnytte dette fortrinnet, slår midtbanespilleren fast.

- Jeg synes jeg har blitt bedre taktisk, og det har ført til at jeg bruker energien min mer riktig.

- Jeg har alltid hatt ganske god kondisjon, og har alltid likt å jage og presse motspillere, men du må velge å gjøre det til riktig tid. Det vil ikke være til hjelp om du bare løper rundt uten mål og mening, og kommer ut av posisjon. Det hendte nok tidligere, om jeg ser tilbake i tid. Det skyldtes min entusiasme og energi. Jeg ønsket å gjøre det riktige.

- Manageren har virkelig hjulpet meg til å kanalisere energien min og fokusere på visse ting. Det har utvilsomt hjulpet meg.

Liverpool tok sin sjette strake ligaseier i Cardiff i helgen. Et resultat som Henderson karakteriserer som svært viktig.

- Det er veldig viktig å holde koken nå. Vi visste det ville bli en vanskelig kamp, for Cardiff kjemper for livet i bunnen av tabellen. Men vi følte at dersom vi gjorde jobben vår – slik vi har gjort mesteparten av sesongen – ville vi vinne kampen. Vi klarte det, så alle er fornøyde.

- Når du slipper inn mål, handler det om hvordan du reagerer på det. Vi reagerte veldig bra mot Cardiff. Vi fortsatte med pasningsspillet vårt. Jo lenger ut i kampen vi kom, jo bere spilte vi, og vi gjorde noen flotte mål. Det var vi veldig godt fornøyd med, og nå må vi ta dette med oss inn i de gjenstående åtte kampene.

Henderson hadde en finger med i spillet i Liverpools første mål i Cardiff, med et intelligent gjennomspill til Glen Johnson.

- Cardiff måtte jage ballen, og når tiden var inne slo vi pasninger i bakrom. Vi gjorde det ved den første scoringen, og det fikk oss inn i kampen igjen. Det var en flott scoring, men vi gjorde også fem andre fine mål.

Og igjen imponerte Luis Suarez og Daniel Sturridge på topp.

- De vet hvor de har hverandre. Begge scorer mål hele tiden, og jobber veldig bra for hverandre. Men de gjør også grovarbeid, presser og jobber hardt uten ball, noe som er det viktig for laget. Fortsetter de slik, er jeg sikker på at de vil score mål for oss i mange år fremover.