Lucas tilbake i løpetrening

Lucas Leiva er allerede tilbake i løpetrening. Mamadou Sakho og Jose Enrique ligger imidlertid etter skjema med sine skader.

Head of Performance, Glen Driscoll, er ute med en oppdatering på situasjonen til Liverpools skadede spillere.

- Lucas Leiva skulle egentlig gå med en kneskinne i seks uker ifølge spesialistene, men han var allerede tilbake i løpetrening ute på treningsfeltet i går. Det bare litt over tre uker etter at han pådro seg kneskaden. Det er fantastisk, og viser hvor langt foran skjema han ligger, uttaler Driscoll til Liverpoolfc.com.

Da går det tregere med skadene til Mamadou Sakho og Jose Enrique.

- Mamadou Sakho fikk faktisk en avrivning i en sene i låret, og ikke i en muskel i baksiden av låret slik det først ble rapportert. Av flere årsaker tar det lengre tid før en skade på en sene leges, men han jobber hardt og har fremgang, opplyser Driscoll.

- Jose Enrique hadde en kompleks kneskade, og er nå i en prosess med å gjenvinne den siste styrken igjen etter operasjonen, før han kan begynne å trene igjen.

- Jeg vil ikke sette noen eksakte datoer for når disse spillerne vil være tilbake, men jeg håper at vi mot slutten av inneværende måned kan nærme oss å ha Jose, Lucas og Sakho tilbake i spill igjen.

- Det er normalt i en tropp på 25 at man har 3-4 spillere ute med skader om gangen. Vi skulle selvsagt gjerne sett at manageren hadde hatt en fulltallig tropp å velge fra, men dessverre er det flere spillere som har pådratt seg komplekse langtidsskader denne sesongen, og det er da det kan bygge seg opp med flere skader, fordi de gjenværende spillerne må spille hyppigere.

- Totalt sett har vi imidlertid ikke hatt flere skader enn forrige sesong, og da hadde vi færrest i Premier League. Det som er synd er at et par av skadene denne sesongen har vært langtidsskader.

Det er først og fremst i forsvarsrekka at Liverpool har slitt med skader denne sesongen, men det tror Driscoll bare er tilfeldig.

- Støtskader er noe alle spillere kan pådra seg. Vi har sett ganske mange ankelskader denne sesongen, noe som nesten alltid kommer som en følge av støtskader eller taklinger. Disse har vært fordelt blant både forsvarsspillere, midtbanespillere og angripere.

- Vi mistet en spiller som Coutinho i to måneder på grunn av en støtskade som resulterte i en skadet skulder, så jeg tror ikke posisjonen på banen har noe å si.

Heldigvis er et par av de skadede forsvarspillerne tilbake i trening igjen, i form av Glen Johnson og Daniel Agger.

- Daniel Agger og Glen Johnson kom fint gjennom gårsdagens treningsøkt, og det samme i dag, noe som er gode nyheter. Nå handler det bare om å følge med på tilstanden deres, for å vurdere når de er klare for spill igjen. Det at de er tilbake betyr at vi bare har tre seniorspillere ute med skader nå.