Luis Garcia gir seg som fotballspiller

Liverpool-legenden og Istanbul-helten Luis Garcia har annonsert at han gir seg som fotballspiller.

- Tiden er inne. Avgjørelsen er tatt, skriver Luis Garcia på sin Twitter-konto. 

På sin egen nettside takker 35-åringen både sine foreldre, familie, venner, Rafael Benitez og alle sine supportere og støttespillere for deres bidrag gjennom karrieren. Han takker spesielt Liverpool FC, og sier at han for alltid vil være en del av Liverpool-familien.

- Jeg vil takke Badalona og S. Gabriel for at de formet meg som person, FC Barcelona for at de åpnet døren for meg til Valladolid, Tenerife og Toledo, og for at de lot meg etablere meg i førstedivisjon. Jeg vil takke Atletico Madrid for at de lot meg oppleve stemningen på Calderon, og jeg vil takke for erfaringene i Racing Santander og Panathinaikos. Jeg vil takke Liverpool FC for at jeg ble historisk i internasjonal fotball og får være en del av den røde familien for alltid, skriver spanjolen. 

Luis Garcia ble hentet til Liverpool av Rafael Benitez samtidig med Xabi Alonso sommeren 2004. Begge slo umiddelbart til i engelsk fotball. Fem viktige mål av Luis Garcia i cupspillet i Champions League, mot Bayer Leverkusen, Juventus og Chelsea hjalp Liverpool til finalen i Istanbul.

Aller best huskes nok den vesle spanjolen for sin «ghost goal» mot Chelsea i semifinalen på Anfield. Scoringen som sikret Liverpool finale. Var ballen inne, eller var den ikke inne? Det debatteres fortsatt den dag i dag.

Etter å ha vunnet Champions League med Liverpool i 2005 gikk Luis Garcia dessverre glipp av FA-cupfinalen mot West Ham i 2006 fordi han ble utvist i en ligakamp mot samme klubb kort tid før finalen.

Luis Garcia var i Liverpool i tre sesonger. Han ødela korsbåndet i sitt høyre kne midtveis i den siste sesongen, og returnerte til Spania sommeren 2007. Totalt spilte han 121 kamper og gjorde 30 mål for Liverpool. I Premier League ble det 77 kamper og 18 scoringer.

Luis Garcia
He drinks Sangria
He came from Barca to Liverpool!

He's five foot seven
He's football heaven
So please don't take our Luis away!