Luksusproblem for Rodgers

Brendan Rodgers innrømmer at han har et luksusproblem foran morgendagens kamp. Han er usikker på hvordan han skal komponere både midtforsvar og midtbane.

I midtforsvaret må Rodgers bestemme seg for hvem han vil benytte sammen med Martin Skrtel, av Daniel Agger og Mamadou Sakho. På midtbanen kjemper Raheem Sterling, Philippe Coutinho, Lucas Leiva og Joe Allen om to plasser. Duoen Steven Gerrard og Jordan Henderson er nok sikret å starte.

- Troppen er skadefri og alle er fornøyde. Jeg kan se glimtet i øynene til spillerne. De ser virkelig frem til denne kampen, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Kvaliteten og intensiteten på trening denne uken har vært førsteklasses, legger han til.

- De to midtstopperne var strålende sist helg, og med Daniel tilgjengelig igjen må jeg ta et valg. Det er andre tøffe avgjørelser som må tas også. Lucas gjorde det veldig bra når han kom inn sist helg. Og Joe Allen har vært strålende. Joe ville ha startet mot West Ham hadde han vært helt skadefri, men han slet med ettervirkningene av en liten smell.

Manchester City har Sergio Aguero tilbake etter fem kamper ute på grunn av en hamstringskade. Rodgers synes City gambler om de starter med sin toppscorer.

- De tar trolig en risiko da. Han har ikke spilt på mange kamper. Det er VM til sommeren, og jeg er sikker på at det vil ligge i bakhodet hans. Dersom han pådrar seg en ny skade på dette tidspunktet vil det bli vanskelig for ham, men det er ikke tvil om at han er en klassespiller.

Det er ikke usannsynlig at City bare stiller med en ren spiss i morgen, og det kan påvirke Rodgers sitt laguttak.

- Det er noe vi vil vurdere. I moderne fotball må forsvarere håndtere motstandere som benytter bare en spiss. Av og til kan du benytte en aggressiv forsvarer, og en midtstopper nummer to som ikke er fullt så aggressiv.

- Det vi har vist denne sesongen er at vi ved å benytte to spisser kan gi lag problemer fordi de ikke er vant til det. Om det er en sentralt og en ute på siden, to i midten, eller en på topp og en bak, vil det å ha to spisser holde fire forsvarere på tå hev.