Mange forsvarere med usikker fremtid

En rekke Liverpool-spillere, deriblant Mamadou Sakho og Martin Skrtel, risikerer å måtte forlate klubben etter sesongen i Brendan Rodgers’ forsøk på å stramme inn det defensive.

Kritikken mot Liverpools forsvar og målvakter har vært knallhard denne sesongen, og tolv spillere i de bakre rekkene har en usikker fremtid på Anfield, skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

Martin Skrtel har vært fast i managerens forsvar, men slovaken har bare halvannet år igjen av kontrakten sin på Merseyside, mens både Kolo Touré, Glen Johnson og Jon Flanagan sine avtaler løper ut etter sesongslutt.

Det samme gjelder Brad Jones, som er Simon Mignolets eneste reelle konkurrent på keeperplassen. Sistnevnte har også måttet varme benken i de tre siste kampene.

Store utskiftninger?

Sakho, som nylig kom tilbake fra skade og har spilt sine første kamper siden september, har langt ifra spilt fast siden han ankom Nordvest-England fra Paris i fjorårets sommervindu.

Bascombe tror ikke franskmannen, som har slitt med å imponere sjefen, på noen måte er et sikkert kort i Liverpool-stallen når neste sesong starter, og de røde vil trolig selge dersom et høyt nok bud kommer på bordet.

I tillegg har skadeplagede José Enrique falt ut av laget, og spanjolen kan være halvveis inne i sin siste sesong på Anfield. Javier Manquillo, en annen spansk back som ikke spiller fast, er hos rødtrøyene på et to år langt lån fra Atlético Madrid.

• Les også: Gjennomgang av transfersystemet?

Klubben har samtidig flere defensive alternativer på utlån: Sebastián Coates er i Sunderland, Andre Wisdom spiller fast på høyrebacken til West Bromwich, og Tiago Ilori har spilt få kamper for Bordeaux i Frankrike. Alle tre må overbevise Brendan Rodgers om at de fortjener en plass i stallen om et drøyt halvår.

Avisen skriver videre at det er svært sannsynlig at Liverpool gjør mange forandringer i forsvar under sommervinduet. Manageren jakter på en mer stabil backrekke, og hele det nevnte dusinet er tilgjengelig for salg dersom budene er gode nok.