Med Carra som forbilde

Tom Brewitt har allerede trent med førstelaget denne sesongen. Jamie Carragher er U18-kapteinens store forbilde.

17-åringen er oppvokst i Liverpool sentrum, og har vært i LFC siden han var ti år gammel.

 

- Carra er en stor helt for meg, sier U18-spilleren til Liverpool Echo.

 

- Måten han ledet laget på og kontrollerte den bakre fireren i så mange år var strålende. Han ga alltid alt, og lederskapet og organiseringen hans på banen var viktig. Jeg har møtt ham, og jeg prøver å lære så mye som jeg kan fra han, sier scouseren.

 

- Jeg beundrer også Fabio Cannavaro og Carles Puyol - begge to store ledere som har vunnet VM. Cananvaro vant Ballon d’Or, som er uvanlig som midtstopper. Men Carra er den største. Han spilte over 700 kamper for Liverpool, og er en stor rollemodel for meg. Forhåpentligvis kan jeg kopiere det.

 

Brewitt var først på prøvespill i klubben som åtteåring, men det tok to år før han kom inn i klubben.

 

- Dette er min åttende sesong her nå. Hele familien min er rød, og å spille for klubben du har støttet siden du var liten gutt er stort. Det som er så flott her er å vite at det er en vei til førstelaget. Spillere som Jon Flanagan, Raheem Sterling, Jordan Rossiter og Jordan Williams har alle tatt det steget. Det å se dem spille for førstelaget er inspirerende.

 

- Manageren ønsker å spille fotball på den riktige måten, og det at Brendan Rodgers stoler på ungdommen i tillegg er en stor bonus. Når jeg har vært på reise med England har noen av de andre guttene sagt at de ikke har den veien videre mot førstelaget i deres klubber. Her vet du at du vil få den sjansen om du jobber hardt.

 

Brewitt trener i blant på Melwood, og fikk nylig oppgaven med å markere Mario Balotelli.

 

- Dersom det er førstelagspillere som er borte eller skadet vil manageren ringe til akademiet, og vi vil være der med en gang. Vi spilte 11 mot 11, og jeg forsvarte mot Balotelli. Stevie spilte sentral midtbane foran meg, det var fantastisk. Med all erfaringen Steven har lærer du så mye bare av å trene med ham for en time eller to. Det var moro å markere Mario, og en læringskurve. Stevie veiledet meg gjennom det.

 

I morgen kl 12.00 møter U18-laget Everton i Kirkby.

 

- Når du er fra Liverpool er det alltid litt ekstra spesielt når du spiller mot Everton. Med U18 er det alltid store forandringer med spillere som spiller med U21, men forhåpentligvis vil vi stille med et sterkt lag mot Everton og få momentum.

 

Forsvareren håper at han vil komme seg med på Englands U18-lag.

 

- Forrige sesong var jeg kaptein for England U17 mot Portugal, men så fikk jeg en kneskade som gjorde at jeg mistet eliterunden av EM. Når de kom til finalen tok de med den samme stallen, så jeg kan ikke klage - men det var frustrerende å se dem og vite at jeg skulle vært der. Jeg jobber hardt for å komme tilbake på det nivået.