Mener Flanagan bør være landslagsaktuell

Brendan Rodgers mener at Jon Flanagan bør være høyaktuell for det engelske landslaget etter sidebackens gode spill den siste tiden.

Flanagan har etablert seg på Rodgers sitt lag, og vil trolig starte sin 11. ligakamp for sesongen mot Fulham i morgen kveld. Liverpool-manageren mener at scouseren nå kan bli en rival for lagkamerat Glen Johnson også på landslaget.

- Jon har potensial til det. Han har alle kvalitetene som kreves for å spille høyreback for England, uttaler Rodgers til Liverpool Echo.

- Glen er selvsagt fast på landslaget, og de har også Kyle Walker, men Roy Hodgson vet godt hvilket press det innebærer å spille for og lede en klubb som Liverpool. Når en ung spiller som Jon leverer de prestasjonene han har gjort, sier det en del om ham.

- Det nivået han spiller på nå, spesielt i store kamper, er enestående. Nøkkelen for Jon vil være å sørge for at han ikke tror han har fått sitt gjennombrudd, men han lærte nok noe sist han fikk en del kamper.

- Han har tatt vare på sjansen, og man ser hvor sulten han er på å spille. Jeg er blitt positivt overrasket over hvor taktisk god han er.

- Han spilte mot Cazorla i helgen, en spiller som skjærer innover, og vi ba Jon om å sørge for at han kun fikk gå innover når det passet oss. Dersom han kan spille på dette nivået i kamper som dette, kan han også gjøre det for landslaget, det er jeg sikker på.

England skal spille privatlandskamp mot Danmark på Wembley den 5.mars. Da kommer helt sikkert Steven Gerrard, Daniel Sturridge, Jordan Henderson og Raheem Sterling til å være i England sin tropp.

- Det må være oppmuntrende for England-ledelsen å se nivået disse spillerne spiller på.

- Alle kjenner Stevens kvaliteter, men det har nok vært en hyggelig opplevelse for Roy å se ham spille i den tilbaketrukne rollen. Vi spiller ikke med to i den tilbaketrukne rollen, vi spiller med en og to som skal angripe.

- Steven har imponert meg med den kvaliteten han har levert i den rollen så raskt.

- Jeg så nylig på TV en hel rekke mål han har scoret i Premier League, mens han spilte i en offensiv rolle som nummer 10 for mange år siden. Han var utrolig, og hadde bevegelsene til en spiss i feltet.

- Det å kunne legge det bort og bli en playmaker i motsatt halvdel av banen viser den taktiske intelligensen han har, og at han fortsatt har mye å by på.

- Raheem har vært helt strålende, og det er utrolig at en gutt på hans alder kan spille på dette nivået. Han er smart, kreativ og hurtig.

- Jordan har vist at han er lærevillig og at han har alt som kreves. Han har fysikk, han har styrke, han evner å presse. Jeg har blitt veldig imponert over den taktiske siden av hans spill. Han ser ut som han vil kunne spille for England i mange år fremover.

- Sturridge sin scoringsrate taler for seg selv. Han har gått fra å være en reservelagsspiller i Chelsea til å bli vurdert for rollen som nummer 9 for det engelske landslaget i VM, noe som sier litt om et ungt britisk talent. Det forteller også at dersom du kommer til Liverpool vil du få sjansen om du har riktig fokus.

- Britiske spillere har alltid blitt fortalt at de ikke er teknisk og taktisk gode nok. Jeg har sett det som en livsoppgave for meg siden jeg var ung trener å bevise at det ikke stemmer.

- Det vi har hatt er trenere her til lands som kanskje ikke har hatt troen på måten europeerne spilte på, eller de ikke hadde nerver til å spille på den måten.

- Det enkleste i verden er å la målvakten sparke ballen så langt oppover banen han kan, og når du ikke har ballen trekker du alle mann bakover. En som trener barn i parken klarer å lede et lag som gjør det på den måten.

- Men vi har vist at britiske spillere faktisk kan spille fotball.