Mignolet har tatt straffespark før

Simon Mignolet måtte ta det ellevte av Liverpools femten straffespark i straffespark-konkurransen mot Middlesbrough i går kveld. Men dette er ikke første gang keeperen har meldt seg til tjeneste som straffeskytter.

I går var han imidlertid tvunget til å ta straffesparket, som den siste i rekken av Liverpools elleve spillere. Det var han ikke i april 2009, da han meldte seg til å ta straffe i det 88.minutt for Sint-Truiden i en 5-1 seier over Ronse i belgisk andredivisjon. Den gangen misbrukte sisteskansen straffesparket, men scoret på returen.

I går var Mignolet sikkerheten selv fra ellevemeteren, og keeperkollega Jamal Blackman gikk feil vei på Liverpool-keeperens harde og velplasserte skudd.

- Jeg tror nok straffesparkene tok litt lenger tid enn vi forventet. Kampen ble litt lenger enn vi regnet med også, men vi er videre til neste runde, og det er det viktigste, slår Mignolet fast til Liverpoolfc.com.

- I straffespark-konkurranser forsøker du å fokusere på arbeidsoppgavene. Du konsentrerer deg kun om neste straffespark. Du tenker på neste straffespark, og hva du kan gjøre med det. Heldigvis tok alle våre spillere gode straffespark, meg selv inkludert!

- Jeg tok straffe i Belgia en gang, men da ledet vi 4-1. Jeg scoret og fastsatte sluttresultatet til 5-1. Men dette er første gang jeg har scoret direkte på straffespark.

- Jeg skred til verket slik alle andre ville ha gjort, og forsøkte å treffe mål med litt kraft bak skuddet. Jeg tror jeg sendte keeperen feil vei også, så jeg er fornøyd med det. Men det viktigste er selvsagt at vi er klare for neste runde. Vi klarte det.

- Vi tok ledelsen i kampen, men dessverre utlignet Middlesbrough. Så tok vi ledelsen igjen i ekstraomgangene, men så ga vi bort et straffespark.

- Det vi skal ta med oss fra kampen er at alle kjempet veldig hardt helt til siste fløytesignal. Vi var positive og konsentrerte gjennom hele kampen, og det er alltid veldig viktig. I cupkamper må du bare sørge for å gå videre til neste runde, og det klarte vi.