Mine favoritter

Supporterklubben får ofte henvendelser fra medlemmer som skal til Merseyside, og lurer på om vi har anbefalinger. Vi har derfor spurt flere i våre rekker om deres favorittsteder, og førstemann ut er formann Pål Christian Møller som forteller om sine favorittrestauranter.

- Siden mitt første besøk i Liverpool i 1980, har jeg spist på langt flere restauranter der enn i noen annen by i verden.  De siste 10 årene har det vært en forrykende utvikling når det gjelder etablering av restauranter og spisesteder.  Tidligere var China Town et av få alternativer hvis man skulle ha seg noe å spise. Nå er byen full av restauranter med mat fra hele verden; Brasil, Argentina, Thailand, Japan, Libanon, India og Europa.  Personlig er jeg veldig glad i middelhavsmat og derfor er også mine favorittrestauranter i Liverpool de som serverer mat og vin fra denne delen av verden. Jeg har valgt ut disse 5, som alle ligger midt i sentrum i kort gangavstand fra hotellene vi bruker på fellesturene til supporterklubben. Det er veldig mye folk ute og spiser i Liverpool, så i helgene bør man absolutt bestille bord på forhånd.

 

Lunya

- Min absolutte favorittrestaurant i Liverpool er spanske Lunya, som ligger i Liverpool One, 2 minutters spasertur fra Novotel.  Eier og sjefskokk Peter Kinsella er en veldig hyggelig kar (selvsagt Liverpool-supporter) som legger sjelen sin i å servere fantastisk tapas og andre spanske spesialiteter, hovedsakelig fra Catalonia (derav navnet Lunya). Maten importeres direkte fra Spania og har en langt høyere kvalitet enn den som serveres på de andre spanske spisestedene i byen. De er også gode, men Lunya er best.  De har også delikatessebutikk og bar i første etasje. Hvert kvartal skifter de ut en fjerdedel av menyen, så det er alltid nye og spennende smaker å prøve her. Er man 7-8 stykker kan man bestille helstekt pattegris – en virkelig godbit. I fjor hadde jeg med 64 personer på middag her og da fikk vi servert 8 helstekte pattegriser! Når vi vet at både Rafa Benitez og Pepe Reina har vært stamgjester her, er det nok en bekreftelse på at dette er en restaurant man absolutt bør besøke.

 

Stort italiensk utvalg

- San Carlo har jeg bare vært på bare 1 gang. Det har alltid vært fullt der de andre gangene jeg har forsøkt å besøke stedet og det kan man forstå. Maten på denne italienske restauranten er veldig god. Da jeg var der i januar, var Brendan Rogers, Ian Ayre og klubbens amerikanske eiere der samtidig og på vei ut traff vi på David Fairclough på vei inn.  Når Liverpool FCs ledelse velger å ta med eierne på  denne restauranten, må man kunne kalle det et kvalitetsstempel.  San Carlo regnes som en byens beste spisesteder og det er vel fortjent. San Carlo ligger bare 7-8 minutter fra Radisson.

 

- Gusto på Albert Dock er også en italiensk favoritt. Tidligere het den Est Est Est. Maten og vinen er alltid veldig god her og det er nesten alltid fullt.  De har også uteservering. Albert Dock er et sted man bør besøke når man er i Liverpool og jeg synes Gusto er den beste restauranten der.

 

«Mustet» i Seel Street

- Alma de Cuba er en turistattraksjon som har vunnet flere priser. Den ligger i Seel Street, like ved Concert Square, bare 7-8 minutters spasertur fra Novotel.  Lokalene er spektakulære – restauranten ligger i det som tidligere var en polsk kirke, St Paul’s. Opp gjennom hele kirkerommet er det nå en kjempelang bardisk og oppe ved alteret, som er bevart slik det var i kirken, er det salsadans i helgene. Stedet er utrolig kult og det er et ”must” å stikke innom. Selv liker jeg best å spise lunsj her, da det kan bli ganske mye støy på kveldene. Man kan også bare gå hit for å ta en drink i byens kuleste bar.  På Alma de Cuba er maten hovedsakelig karibisk-inspirert, men de serverer også bra tapas her. Stedet er ikke det billigste, men det er en opplevelse å spise her på grunn av det unike interiøret.

 

Andre anbefalinger

- Salt House er også et tapas-sted, som ligger på hjørnet av Paradise Street og Hanover Street, bare 100 meter fra Novotel. Dette er et veldig bra sted å spise lunsj, men også middag. Jeg har hatt med store grupper hit og det har også fungert veldig bra. Stedet er uformelt og det er også det billigste spisestedet av de jeg har omtalt her.

 

- Andre favoritter er Piccolino (veldig bra italiensk, men kommer ikke med fordi vi måtte vente 45 minutter etter avtalt tid på bordet sist jeg var der), Meet (argentisk biffrestaurant) og Jamie’s Italian (Jamie Olivers kjederestaurant, der vi har truffet Luis Suarez med familie), Restaurant Bar and Grill (stamstedet til Ian Ayre), Matou (asiatisk nede ved Pier Head).

 

- Prøv en eller flere av disse spisestedene neste gang du drar til Liverpool. Jeg tror ikke du vil bli skuffet. You’ll never eat alone!