Mot landslagsdebut for Smith

Det ligger an til at unge Brad Smith får sin A-landslagsdebut for Australia i morgen. Landslagssjef Ange Postecoglou har lovet å slippe til de unge spillerne i privatlandskampen mot Belgia.

Det er SBS som siterer Postecoglou på at han vil gi 20 år gamle Smith en mulighet til å vise seg frem på venstrebacken, da han ønsker å få en klarere pekepinn på hva den utlånte Liverpool-spilleren står for i internasjonal sammenheng.

Dette avhenger av at papirarbeidet som bekrefter at han er spilleberettiget for Australia går i orden i tide. Smith har ungdomslandskamper for England, men ble født i Penrith i Australia, så dette skal være en ren formalitet. Men FIFA er likevel ikke ferdige med denne prosessen ennå.

Om papirene ikke kommer i tide, må Smith vente til Australia møter Saudi Arabia i London på tirsdag før han kan debutere for The Socceroos.

- Vi tar ut det vi mener er det beste laget, og denne kampen er ikke annerledes, men vi vil ta en titt på noen av de nye spillerne, uttaler Postecoglou.

- Det blir noen forandringer i forhold til startoppstillingen i vår siste VM-kamp, ettersom noen spillere ute med skader. Så andre kommer inn. Vi har stabilitet i enkelte posisjoner, men vi har Ivan Franjic og Mathew Spiranovic ute med skader i backrekka, uten at det nødvendigvis er noe problem for oss. Vi har ikke vært fornøyd med dybden i troppen i forsvarsrekka, og ønsker å gi noen nye en mulighet. Det begynner vi med allerede torsdag kveld, fortsetter han.

- Trent Sainsbury er en vi ønsker å se i aksjon, Chris Herd kommer inn, og det gjør Brad Smith også. Vi tar sikte på å teste noen nye spillere i forsvaret, slik at når Spiranovic, Franjic, Rhys Williams og Curtis Good blir friskmeldte har vi skikkelig dybde i troppen i disse posisjonene.

- Brad Smith trengte ikke å overtales for å binde seg til Australia. Alle unge spillere ønsker å spille for landet sitt. Han gleder seg til å bli involvert. Han er en ung fyr som viser sitt potensial, og vi har ikke særlig dybde i troppen på venstresiden, så dette er den type kamper hvor vi må teste disse guttene.