Møte med klubben i dag

For noen uker siden sendte røde supportere et brev til John W. Henry om billettpriser. I ettermiddag får de endelig diskutere temaet i et møte med Liverpool-ledelsen.

Det var supporterunionen «Spirit of Shankly» og fangruppen «Spion Kop 1906» som stod bak brevet til klubbeieren. De valgte å protestere ved å ikke ta med flagg og bannere inn på The Kop i ligakampen mot Stoke tidligere denne måneden, og det resulterte i et løfte om et møte med klubben.

– Jeg håper bare at klubben er åpen for idéen om å samarbeide med oss for å finne frem til en løsning. Vår mening er at Liverpool må ta grep for å gjøre fotball rimeligere, slik vi tror det kan og bør være, sa leder i «Spirit of Shankly», Jay McKenna, ifølge Liverpool Echo.

Sammen med «Spirit of Shankly» og «Spion Kop 1906» skal Liverpool FC Supporters’ Committee være med i møtet med fotballklubben.

• Bakgrunn: Fans truer med boikott

Under kampen mot Stoke ble flagg erstattet med et stort banner som beskrev utviklingen av billettprisene. Der ble det påpekt at en inngangsbillett som kostet 4 pund i 1990, hadde økt til 24 pund ti år senere. Mens det i 2010 kostet 43 pund.

I dag koster den dyreste kampbilletten på Anfield 59 pund, noe som er omtrent 660 norske kroner. Den billigste koster 37 pund, skriver Liverpool Echo.

«Det er fordi vi støtter laget og denne fotballklubben så mye at vi vil fortsette denne protesten», stod det i brevet som ble sendt til Henry i november. «Dette er en advarsel om hva som vil skje i fremtiden. Vi gjør ikke dette bare for vår egen skyld. Det handler om det langsiktige perspektivet av klubben vår, kulturen vår og tradisjonene våre. Som våre nåværende eiere har dere et ansvar, et ganske betydelig et, for å bevare og forsikre klubbens fremtid.»