Mulig treningskamp i Sør-Afrika

Ajax Cape Town har søkt om tillatelse til å møte Liverpool i Sør-Afrika mandag 19.mai.

Ajax Cape Town har søkt tillatelse fra sørafrikanske Premier Soccer League, det sørafrikanske fotballforbundet og det afrikanske fotballforbundet til å møte Liverpool mandag 19.mai.

Kampen vil i så fall spilles på Cape Town Stadium. Liverpool og Ajax signerte en kontrakt i fjor om en kamp etter sesongslutt. Den sørafrikanske klubben har fortsatt en bindende kontrakt med Anfield-klubben.

Liverpool har foreslått 19.mai som kampdato, men det er to dager etter finalen i Nedbank Cup som Cape Town Stadium har søkt om å arrangere.

Det er opptil det sørafrikanske Premier Soccer League om å gi Ajax tillatelse. Den sørafrikanske klubben har ingen annen dato tilgjengelig for et møte med Liverpool. Ajax Cape Town håper på en avgjørelse i løpet av få dager ettersom kampen også må bekreftes med Liverpool.

Liverpool skulle spilt i Sør-Afrika i fjor, men sørafrikanske Premier League ga ikke tillatelse fordi den foreslåtte datoen 21.mai var i sesongen. Den var tiltenkt spilt fire dager før fjorårets finale i Nedbank Cup, mens i år er det foreslått å spille 48 timer etter siste kamp i 2013/14-sesongen.

Kilde: Sowetan Live