Nærmer seg kjøp for £100M

Dejan Lovren, Loic Remy og Divock Origi kan bli klare for Liverpool i løpet av helgen. Det vil medføre brutto transferutgifter på £95M for LFC så langt i sommer.

Supportere av Liverpool FC har aldri opplevd maken til transfervindu. Etter at man måtte selge en av verdens beste spillere i Luis Suarez for £75M, lå det i kortene at det ville bli hektiske dager for at Brendan Rodgers skulle kunne kompensere tapet av toppscoreren med å få bedre bredde i lag og tropp.

Rickie Lambert kom inn som angrepsalternativ, Emre Can som en selvsikker og allsidig utfordrer til først og fremst den sentrale midtbanen, Adam Lallana ble et av klubbens dyreste kjøp for å gi enda mer løpskraft og kreativitet, mens spennende Lazar Markovic gir bl.a. fart og driblestyrke. De fire spillerne som er offisielt klare betød et utlegg på om lag £57M.

Under de nærmeste par-tre dagene kan ytterligere tre kjøp bli bekreftet.

Brendan Rodgers ser på Dejan Lovren som en leder det indre forsvaret har manglet, mens kroaten selv har gjort hva han kunnet for at det skal bli overgang fra Southampton. Nå har endelig Soton akseptert at de må slippe sommerens tredje spiller til Anfield, ved å motta £20M. Med legesjekk i dag er det ingen som forventer annet enn at personlige betingelser vil bli en formalitet, og trolig er spiller og klubb allerede enige.

For overgangen fra QPR til LFC for Loic Remy gjenstår bare noen papirer, etter det vi forstår i sammenheng med den salgsklausulen franskmannen hadde i sin kontrakt på om lag £8M. Med 20 mål på 40 kamper i Premier League for Queens Park Rangers og Newcastle vil Remy være en kandidat til å spille både på flankene og sammen med Daniel Sturridge på topp.

Formaliteter virker også kun å gjenstå før Divock Origi er klar, siden Liverpool igjen har utløst en utkjøpsklausul ved å betale 12 millioner euro, eller £9,8M. Den lange og hurtige 19-åringen er en annen som kan spille på alle plassene i fremste ledd i en 4-3-3 formasjon. Han vil imidlertid umiddelbart lånes tilbake til Lille for neste sesong.

En forventer altså at Liverpool om kort tid til sammen vil ha signert sju spillere i sommer. Det totale utlegget er ca £95M. Det neste på ønskelisten vil være en back. Fortrinnsvis venstreback hvor Alberto Moreno fra Sevilla synes å være førstevalget, men hvor klubbene virker å være låst i prisvurderingen av 22-åringen. Ifølge avisene skal de røde være villig til et utlegg i størrelsesorden £16M, mens Sevilla ønsker minimum £20M. Et alternativ som nevnes er Ryan Bertrand fra Chelsea. Liverpool skal være villig til å betale prisen på £8M, men londonerne kvier seg for å selge til en rival. Det er også snakk om at man er nærme å hente høyrebacken Javier Manquillo på lån fra Atletico Madrid.

Det er også nevnt at en keeper er aktuelt å hente inn, men det vil ventelig være avhengig av at noen er villig til å løse ut høyt betalte Pepe Reina. Liverpool skal ha avtalt pris med Sunderland og Stoke for Fabio Borini og Oussama Assaidi, med totale beløp på £14M og £7M, men Borini vil helst spille for Liverpool eller en stor klubb i Italia og lønnsforlangende til Assaidi er et problem. Med Lovren inn er fremtiden til Daniel Agger høyst usikker, mens Lucas har vært nevnt som en mulig mann ut på midtbanen.

Et stort puslespill, hvor brikker settes inn og fjernes. Det viskes at Liverpool fortsatt kan ha midler tilgjengelig til å hente inn hva en vil vurdere som et større navn innen vinduet er over, og kanskje til og med sprenge transferrekorden på £35M for Andy Carroll.

Det blir spennende dager inntil sommervinduet stenges mandag 1.september kl 24.00.