Ny medlemsrekord

Vi har i dag satt ny medlemsrekord. Den nye rekord er på 38361 betalende medlemmer. Den forrige rekorden (38191) ble satt i 2012.

- Det er ikke overraskende at vi setter ny rekord etter den sesongen vi har hatt, sier daglig leder Tore Hansen. – Grunnfjellet er knallsterkt og har vært godt å ha etter 6., 8. og 7. plasser i ligaen tre år på rad. På disse sesongene var vi aldri under 36.000 medlemmer og det vil jeg si var sensasjonelt bra. Supporterne fortjener definitivt en opptur nå, etter all motgangen.

Bortsett fra en god sesong hva tror du er årsaken til det gode medlemstallet?
- For å toppe og sette nye rekorder tror jeg det er vanskelig å ikke ha en god sportslig sesong i bunn. Det tror jeg er opplagt sier Tore, men legger til: – Liverpool FC, historien, spillerne, byen og scouserne er en god mix som går rett i hjertene til folk. Når det gjelder Liverpool så tenker vi med hjertet. Vi så for eksempel et stort oppsving i medlemstallet høsten 2010. Liverpool var nesten konkurs, krigen mot Hicks og Gillett stod på som verst og folk ville vise klubben i hjertet sitt støtte. Det var nesten rørende og se engasjementet folk viste. Men i tillegg tror jeg en fortsatt lav medlemskontingent, et bra tilbud, troverdighet og en ryddig og ordentlig drift over mange år også ligger i bunn.

Hva legger du i et bra tilbud?
- I forhold til det man betaler for tror jeg vi leverer. Fra kroner 190,- i året gir vi medlemmene 8 medlemsblader (kr 250,- hvis du vil ha det i print), oppdatert hjemmeside 24/7 - 365 dager i året, gratis apper, gode tilbud på reiser og souvenirer. Ut ifra det vil jeg si at vi har et bra tilbud, og så må vi naturligvis fortsette å utvikle både produktene og tilbudet ytterligere.  De siste årene har vi også jobbet tett sammen med forskjellige organisasjoner og bare de siste året har foreningen bidratt med ca en halv million kroner til våre hjertesaker. Det tror jeg også mange setter pris på.

Hva er utfordringene fremover?
En del skjønner fortsatt ikke at kontingenten også dekker driften av Liverpool.no – som nylig ble kåret til årets hjemmeside av Supporterunionen, utviklingen av gratis apper, etc. Selv om nettsiden er åpen for alle er det viktig å understreke at vi bruker betydelige midler til oppdatering av både innhold og drift. I utgangspunktet ønsker vi fortsatt å holde siden åpen, men det kan være vi utvikler Liverpool.no+ - artikler og reportasjer som kun er åpen for betalende medlemmer. Undersøkelser viser at ca 40% av de som er innom hjemmesiden ikke er medlemmer. Det viser litt av potensialet og hvor mange vi av forskjellige årsaker ikke rekker ut til.

- I tillegg har vi også utfordringer og vanskelige valg å ta når det gjelder styrkeforholdet mellom online og print – slik som vi ser i media ellers i disse dager. Hvor skal vi satse, hvor skal vi legge pengene? Det krever å følge med på en teknologiske utviklingen. Alt skjer stadig raskere, samtidig som trafikken online øker hvert år. Det er hyggelig med økt trafikk. Det setter vi stor pris på, men samtidig er det også kostnadskrevende og setter krav til både oss og leverandører og samarbeidspartnere. Her må vi ta noen viktige avgjørelser allerede inneværende år. Det er viktig for å oss å kunne øke ytterligere på alle fronter!

Hva er det folk oftest spør om eller savner?
- Kampbilletter, kommer det raskt fra daglig leder. – Etterspørselen etter kampbilletter er enorm og dessverre har vi ikke noe å tilby. LFC selger alt av kampbilletter selv. Anfield er ikke Old Trafford hvor man de siste årene har slitt med å selge ut og har et helt annet opplegg rundt det. Vi må derfor opplyse folk om de mulighetene som er igjennom Official Membership og turpakker gjennom Ving. Det vi ikke kan gjøre, og det er også et krav fra LFC, er samarbeid eller markedsføring av tilbud fra leverandører som ikke har avtale med billettkontoret, men som på forskjellig måte utnytter systemet etter bruker såkalte agenter. Som offisielle supporterklubb må vi kunne tilby et opplegg som er trygt og sikkert.

Til slutt; er supporterklubben større enn United nå?
- He-he, mange som er opptatt av det. Kanskje, vi vet ikke helt sikkert. Basert på tall United har oppgitt i media er det veldig close race i hvert fall.