Onkelen reddet selvtilliten til Sterling

Viste Liverpool-stjerneskuddet DVD-er fra da han slo igjennom i Premier League.

Etter at Raheem Sterling slo igjennom med et brak høsten 2012, sviktet formen til unggutten på vårsesongen i fjor. Senere pådro han seg også en lei lårskade.

Da 19-åringen gjorde comeback denne sesongen, så han ikke ut som den samme spilleren som stormet ut på Anfield-parketten året i forveien. Nå forklarer kantspilleren  hvordan han fant tilbake til taktene som ga ham engelsk landslagsdebut som 17-åring.

Manglet selvtillit

– Jeg hadde ikke troen på meg selv. I stedet for å skyte selv, sentret jeg til for eksempel Luis Suárez. Jeg måtte finne tilbake til selvtilliten, og jeg måtte slutte å gjemme meg vekk blant seniorspillerne. Den beste måten å vise seg frem på, er på banen, sier Sterling, ifølge den engelske tabloidavisen Daily Mirror.

Les også– Sterling er laget av stål

Sterlings onkel – som også fungerer som agent –  ble redningen for virvelvinden. Han ba klubben om å sende ham noen DVD-er fra da Sterling slo igjennom på førstelaget høsten 2012.

Så suksessvideo av seg selv

– Onkelen min kjenner spillestilen min, så han ba klubben om å sende ham noen DVD-er fra da jeg spilte godt. Han ville vise meg forskjellen. Forrige sesong ville jeg brukt to touch på å passere en motspiller og løpe fra ham. Plutselig gikk jeg for det sikre. Jeg tenkte ikke over det engang, sier unggutten.

Siden begynnelsen av desember, har Sterling vært fast på Liverpools førstelag. 5-0-seieren mot Tottenham på White Hart Lane markerte for mange tenåringens renessanse.

– Jeg sa til meg selv at jeg måtte ta steget og begynne å utfordre forsvarsspillere igjen. Det handler om å ta ansvar. Jeg har fått sjansen til å gjøre det uke etter uke, og nå føler jeg at jeg er i flytsonen.