Ønsker å bli værende og signere ny kontrakt

Suso fikk beskjed fra Brendan Rodgers i desember at manageren ønsker å beholde 20-åringen. Spilleren ønsker å bli værende i klubben og kjempe om en plass på laget.

Suso var utlånt til Almeria hele forrige sesong. Nå er 20-åringen tilbake i Liverpool og i gang med forberedelsene til neste sesong. Spilleren har kun ett år igjen av sin kontrakt med Liverpool.

- Jeg tror at jeg har blitt en bedre spiller av sesongen i Spania. Jeg lærte mye der, uttaler Suso til Liverpoolfc.com.

- Liverpool kommer til å signere mange spillere ettersom vi er tilbake i Champions League. Vi må ha en god tropp fordi det blir mange turneringer.

- Dersom jeg kjemper for plassen min, gjør mitt beste på trening hver dag og når jeg får muligheten til å komme inn eller starte en kamp, dersom jeg gjør det bra, kan jeg få muligheten til å spille mange minutter på førstelaget.

- Jeg kom hit i julen da jeg hadde friuke i desember. I Spania har vi en uke fri i julen. Jeg kom hit i to eller tre dager for å møte manageren.

- Han snakket med meg. Han sa at han var fornøyd med det jeg gjorde og sa at han ønsket at jeg skulle bli værende her. Jeg ønsker å bli værende her og signere ny avtale.

- Det er ingen større klubb enn Liverpool. Tilskuerne, folket, stadionet og The Kop – det er en følelse som ikke kan forklares.

- Det er en meget god opplevelse. Forrige sesong var jeg på mange stadioner. Jeg så ikke et stadion som var lik Anfield. Mitt alternativ er å bli værende her, signere en ny kontrakt og kjempe om plassen.

Suso fulgte nøye med på Liverpool forrige sesong.
- Jeg fulgte hver Liverpool-kamp, så hver kamp, og jeg ble meget glad da jeg så Liverpool vinne, var i toppen av ligaen og kunne vinne Premier League.

- Det er en stor forskjell – Liverpool kjempet om å vinne ligaen, mens vi kjempet for å unngå nedrykk. Men det er forskjellen på en liten klubb og en stor klubb som Liverpool.

- I dette tilfelle setter du pris på de store tingene som en klubb som Liverpool gjør. Å bo i en annen by var en stor forskjell, men det var godt for meg å se forskjellen og sette pris på denne klubben også.

- Da jeg var i Liverpool sesongen før, spilte jeg mange minutter og var lykkelig her. Det var stort for en 18-19-åring å spille på førstelaget til Liverpool.

- Men jeg ønsket å spille hver uke, hele kamper, og det fikk jeg forrige sesong. Jeg startet hver kamp bortsett fra fem eller seks oppgjør, og jeg var meget glad fordi laget ikke rykket ned til Segunda Division. Det var viktig.

- Jeg lærte mye i hver kamp og på trening hver uke. Spillerne var kanskje ikke av samme kvalitet om her, men de var gode.

- Jeg trivdes så mye fordi jeg ønsket å få minutter og gå på lån i ett år for å spille fotball. Jeg visste at dersom jeg ble værende her, ville jeg ha fått spille mindre enn jeg gjorde forrige sesong.

- Jeg ønsket å gå på lån og få erfaring i Primera Division. Vi alle vet at Primera Division i Spania er meget tøff, akkurat som her i England. Jeg ønsket å få spilletid og erfaring i Spania.

- Jeg ble utlånt for å lære. Hver gang jeg kommer på trening her, forsøker jeg å lære av de andre spillerne. I Spania forrige sesong var alt jeg ønsket å få minutter. Jeg spilte med andre spillere, eldre spillere, på banen. Jeg forsøkte å lære.