Ønsker sultne kvalitetsspillere

Brendan Rodgers vil i sommer hente spillere som kan gå rett inn på laget og gjøre Liverpool til genuine tittelutfordrere kommende sesong.

Liverpool har to ganger tidligere, under Gerrard Houllier i 2002 og Rafael Benítez i 2009, endt på 2.plass i Premier League, men ikke maktet å ta steget til topps.

Begge somrene hadde mye til felles. Liverpool gjorde store feil på transfermarkedet og måtte betale prisen for det. Etter 2.plass bak Arsenal i 2001/02 falt Houlliers menn ned til 5.plass påfølgende sesong. Rafael Benítez gikk fra 2.plass bak Manchester United til 7.plass.

Rodgers har tro på at det ikke vil bli noen gjentagelse. Han vet at det trengs større bredde i stallen med Champions League-spill kommende sesong. Han har allerede hentet Rickie Lambert fra Southampton, mens Bayer Leverkusens Emre Can blir klar i neste måned. Det jobbes også med andre avtaler.

- Hva vi trenger for å ta et steg videre? Vi må fortsette vår tankegang når det gjelder hvilke spillertyper vi skal hente inn, uttaler Brendan Rodgers til Liverpool Echo.

- Vi ønsker å hente sultne spillere. De må ha ambisjoner om å ønske å komme hit og lykkes. Vi må ha spillere som det ikke kan være tvil om kvaliteten på.

- Vi er i en situasjon hvor vi skal direkte inn i gruppespillet i Champions League og hvor det stilles forventninger til oss i Premier League. Det er tro på at vi kan vinne ligaen.

- Vi trenger spillere som har slike kvaliteter. Spillere som har vilje til å bli bedre og som er sultne på å forbedre seg. Hvis vi kan få en rekke signeringer med slik profil,  kan vi bygge videre på forrige sesong.

Både i 2002 og 2009 trengte Liverpool å styrke med kvalitetsspillere. Houllier avslo muligheten til å signere Nicolas Anelka etter et suksessfullt låneopphold fra Paris St. Germain. Istedet brukte han £10M på Lens-spissen El Hadji Diouf. Senegaleseren scoret to mål i sin Anfield-debut mot Southampton, men nettet bare ytterligere ett ligamål den sesongen. Landsmannen Salif Diao, som kostet £4,7M fra Sedan, og Bruno Cheyrou, fra Lille for £4M, var mislykkede kjøp. Liverpool hadde brukt £20M på tre spillere, men falt på tabellen og endte opp med å miste Champions League-plassen til Chelsea.

Tilsvarende var det i 2009. Rafael Benítez' kamp for å forsterke Liverpool ble forstyrret av intern uro i styrerommet. Xabi Alonso ble solgt til Real Madrid for £30M. Hans erstatter var AS Roma-spilleren Alberto Aquilani for £17M. Italieneren kom ikke på banen før sent i oktober grunnet en ankelskade og slet med tilpasse seg engelsk fotball. Sotirios Kyrgiakos var ikke i stand til å fylle tomrommet etter legenden Sami Hyypiä. Benítez brukte £18M på høyrebacken Glen Johnson da det var andre posisjoner som trengtes mer å forsterkes. Benítez kommenterte at han hadde blitt lovet midler til å signere Fiorentina-spissen Stevan Jovetic fra Fiorentina, men eierne Hicks & Gillett trakk penger fra budsjettet for å betale renter på klubbens økende gjeld. Liverpool fikk fra 2.plass, fire poeng bak Manchester United i 2009, til 7.plass, 23 poeng bak mesterklaget Chelsea.

Rodgers vet at Liverpool må bygge videre på 2013/14-sesongen. Liverpool hentet åtte spillere i fjor sommer, men bare Simon Mignolet og Mamadou Sakho har satte sitt preg på laguttakene. Lånesigneringene Aly Cissokho og Victor Moses har returnert til sine opprinnelige klubber, mens Iago Aspas, Luis Alberto og Kolo Toure kan komme til å skifte klubb før den nye sesongen starter.

Liverpool vil være ute etter å handle spillere av høyere kvalitet i sommer.
- Vi må være det. Vi trenger gode spillere. Forrige sesong mistet vi spillere som dekket opp for spillere i startelleveren, og det var vanskelig å hente inn spillere som ville rett inn på laget.

- I år må vi forandre på laget regelmessig i løpet av sesongen for å opprettholde effektivitet og energi i laget. Spillerne som vi henter må være i stand til å starte kampene. De må være på et nivå som kreves for å prestere. Det er nøkkelen for oss i sommer.