Ønsket ikke å jobbe med en fotballdirektør

Brendan Rodgers kunne ha jobbet sammen med Manchester United-manager Louis Van Gaal i dag, om førstnevnte hadde akseptert sistnevnte som fotballdirektør i Liverpool.

I mai 2012 ble Van Gaal intervjuet med tanke på stillingen som fotballdirektør i Liverpool. Men Brendan Rodgers ga John W Henry klar beskjed om at han ikke ønsket å jobbe under en fotballdirektør, og dermed ble de planene forkastet av Liverpools amerikanske eiere.

- Jeg er ikke sikker på hvor mange personer klubben snakket med, men da jeg kom inn handlet det helt klart om å jobbe sammen med et team i stedet for under en fotballdirektør, forteller Rodgers til Liverpool Echo.

- Jeg har alltid sett på manageren som fotballdirektøren. Manageren er mannen som har ansvaret for den sportslige utviklingen i en klubb, og jeg mener dette er et ansvar du må ta på deg som manager.

- Jeg jobber best når jeg har direkte kommunikasjon med eierne. Den eneste gangen jeg har feilet, om du kan si det slik, er når jeg hadde et mellomledd mellom meg og eierne i Reading. Der var jeg underlagt en fotballdirektør.

- En av mine styrker er å kommunisere oppover. Kan jeg ikke gjøre det, eller dersom mine beskjeder blir utvannet, vil det ikke fungere like bra. For meg var det viktig at denne kommunikasjonen ikke ble blokkert da jeg kom til Liverpool.

- Det er ikke det at jeg aldri kan arbeide med en fotballdirektør. Men jeg følte at det var viktig at jeg tok det hele og fulle ansvaret, for å kunne gjøre en god jobb. Det var mye som måtte gjøres, og det hadde å gjøre med størrelsen på jobben jeg tok på meg. Jeg fikk eierne med meg på det.

Nå ser Rodgers frem til å teste seg mot mannen han kunne ha jobbet sammen med, Louis Van Gaal, i finalen i International Champions Cup.

- Jeg har aldri møtt Louis Van Gaal tidligere. Jeg kjenner til ham gjennom Jose Mourinho, og jeg vet han var Joses læremester i Barcelona. Jeg er klar over hans metoder, og jeg kjenner til hvordan han jobber. Han har helt klart hatt en god karriere.

- Han er en veldig erfaren manager. En veldig god manager. Han har tatt jobben i Manchester United, og vil ønske å sette sitt preg på dem.

- Jeg kjenner taktikkene han benytter seg av, og jeg ser frem til å møte ham og bryne meg på ham. Selv benyttet vi flere ulike systemer forrige sesong, noe som fungerte bra for oss. Jeg ser at Louis har kommet til Manchester United og benyttet 3-5-2. Han hadde suksess med det systemet under VM, og vil forsøke det i Manchester United. Vi er to trenere som tenker fotball. Vi låser oss ikke til bestemte systemer. Han har selvsagt mye mer erfaring enn meg, og har vært i dette gamet lenge. Men jeg har lært av de beste, noe jeg alltid har gjort.

Finalen i International Champions Cup blir det første møtet mellom Liverpool og Manchester United utenom offisielle kamper siden Billy Drennans testimonial i Belfast i 1983.

Ved å ta seg til finalen har Liverpool allerede innkassert £2M i ekstra prispenger fra turneringen, og nå håper de røde å returnere til Merseyside med trofeet i tillegg.

- Liverpool mot Manchester United er de største kampene i verden, og når vi møtes her i USA vil det være en flott kamp for supporterne og arrangørene av turneringen, sier Rodgers.

- Det blir en fantastisk kamp, og vi ser frem til den. Begge lag vil ønske å vinne matchen.

- Det å komme i form har hatt prioritet så langt, og du ønsker ikke at spillerne skal bli skadet. Men vi har to lag som liker å konkurrere, og på dette stadiet av preseason skrur vi opp et knepp.

- Det var noen tøffe taklinger i kampen mot AC Milan. Vi frustrerte Milan med måten vi spilte på, og de begynte å spille fysisk tøft. Men vi viste modenhet ved å håndtere det, og beholde konsentrasjonen.

- Vi spilte strålende, og fortsatte på det gode arbeidet vi har gjort under preseason. Jeg var henrykt over vårt spill. Defensivt var vi meget sterke, og presset ballfører godt. Vi ønsket ballen hele tiden, og spilte tidvis strålende.

- Vi har tro på at vi kan vinne kamper. Selv under preseason er det viktig å skape enn vinnermentalitet.