Opptak fra Anfield i morgen

Som følge at den etterforskningen som pågår om tragedien på Hillsborough, vil minnehøytideligheten ikke bli sendt direkte fra Anfield.

I morgen, 15.april, er det 25 år siden 96 supportere mistet sine liv da de bare skulle til Sheffield for å se Liverpool spille en semifinale i FA-Cupen.

Det har kommet lite fram om hva som står på programmet fra Anfield, under den årlige minnehøytideligheten, annet enn managerne for Liverpool og Everton, Brendan Rodgers og Roberto Martinez, vil lese hver sin tekst. En mengde skjerf vil også bli lagt på gressmatten.

Vi vet at navnene til de 96 skal leses, samtidig som et lys tennes for hver enkelt, og at dette vil bli gjort fra kl 16.06, men når dette er gjort ferdig vil også LFC TV bryte sin direktesending fra Anfield. Sendingen blir derfor bare på en halv time, fra 15.40 til 16.10. LFC TV kan man også se via TV2 Sumo.

Årsaken er at regjeringsadvokaten har pålagt referatforbud så lenge den nye etterforskningen, med nytt likskue, fra Hillsborough pågår.

LFC TV vil isteden sende et opptak fra minnestunden kl 19.00 og kl 22.30, norsk tid.

Kanalen vil for øvrig sende om Hillsborough hele dagen fra kl 11.00, inkludert et nytt laget program «With Hope In Our Hearts». Dette er et program som fokuserer på de etterlatte, og de minner de har av sine elskede og med refleksjoner om hvordan Hillsborough har påvirket deres liv.