Pearce om Rodgers og spissalternativ

James Pearce tror at Rodgers er rett mann for Liverpool. Fenway Sports Group vet at klubbens målsettinger fortsatt er innen rekkevidde. De røde kan komme til å hente ny spiss i januar uavhengig av Origi.

Liverpool Echo har i dag hatt webchat med journalist James Pearce.

Hvor stor tillit har eierne til Rodgers?
- De ga ham en ny kontrakt for fem måneder siden. Selvsagt er de bekymret for resultatene, men de vet også at klubbens målsettinger er godt innen rekkevidde. De ønsker en topp fire-plassering, og det er fortsatt oppnåelig.

Er Rodgers fortsatt rett mann?
- Jeg tror det. Argumentet om at forrige sesong var helt grunnet Suarez’ briljante spill er latterlig. Rodgers er en talentfull ung trener som opplever en vanskelig periode. Han har fått støtte for jobben han har gjort så langt. Folk glemmer hvor klubben var da han tok over.

Hvor realistisk er det å hente Origi i januar?
- Ballen ligger hos Lille. LFC vil forsøke å få ham, og de er villig til å betale ekstra. Alt avhenger av Lille. De har sagt at de ønsker å beholde ham hele sesongen. Håpet er at Lille sannsynligvis får lite å spille for etter jul, og da kan det være at de endrer mening, spesielt hvis de blir tilbudt noen ekstra millioner.

Er Origi løsningen? Han er ingen profilert målscorer. I januar trenger vi noen som kan score mål!
- Origi er ikke en profilert målscorer, og vi kan ikke forvente at en 19-åring som er i ny landet vil plutselig bli lysende i Premier League. Ved å få Origi i januar vil LFC ha enda et nyttig angrepsalternativ i andre halvdel av sesongen. Hvis Balotelli ikke begynner å levere, må de også få inn enda et spissalternativ dersom de skal klare en topp fire-plassering.

Kommer Liverpool til å kjøpe en anerkjent spiss i verdensklasse i januar?
- Det finnes ikke mange anerkjente spisser i verdensklasse, og spesielt ikke som er tilgjengelig i januar. Selv om Origi skulle komme, tror jeg LFC vil trenge ytterligere en spiss i januar dersom de skal ende blant topp fire. Jeg kan imidlertid ikke se at de kommer til å bruke mye penger. Planen var å gjøre forretningene i sommer, slik at alle signeringene hadde en hel sesong til å finne seg til rette.

Viser Chelseas signering av Diego Costa forskjellen mellom Liverpool og de andre klubbene i transfermarkedet? Chelseas investeringer har gjort førsteelleveren sterkere, men det ikke har skjedd hos Liverpool.
- Det er ingen tvil om at Chelsea kjøpte kvalitet av topp klasse, mens LFC bare kjøpte potensial. Rodgers vil argumentere med at Chelseas tropp var slik at de kunne fokusere kun på to store signeringer. LFC er tilbake i CL og måtte kjøpe flere spillere for å styrke troppen. Det er ingen tvil om at Suarez ikke ble tilstrekkelig erstattet, og det har kostet LFC enormt mye så langt denne sesongen.

Kan det i mangel av scoringer bli aktuelt å gi en av de yngre spissene i klubben en mulighet?
- Jeg antar at det opplagte valget ville være Jerome Sinclair, men det er et enormt sprang mellom U21/U18 og Premier League. Jeg synes Sinclair burde fått muligheten i ligacupen. Spilleren kom imidlertid ikke i troppen, og det tyder på at Rodgers ikke synes han er klar til å spille på det nivået.

Spiller det egentlig noen rolle hvem vi bruker i angrep når vi ikke klarer å forsvare oss?
- Jeg spurte Rodgers for noen uker siden om det var på tide å ansette en forsvarstrener. Han insisterte på at det ikke var nødvendig. Jeg har spurt ham gjentatte ganger om de defensive problemene, men mangelen på scoringer er til enda større bekymmer. Åtte mål på de seneste åtte ligakampene for et lag som scoret på bestilling forrige sesong er stusselig uttelling.

Liverpool brukte 120 millioner i sommer, men vi er fortsatt avhengig av én spiss.
- Liverpool forberedte seg ikke tilstrekkelig for et liv uten Suarez. Med Sturridges skadestatistikk trengte de en spiss i toppklasse for å erstatte Suarez, men gikk glipp av Sanchez, Remy, Bony før de endte opp med å signere Balotelli fordi det var lite annet å gå for og han var billig. Milan ønsket å kvitte seg med ham. For mange store signeringer: Lovren, Lallana, Markovic og Balotelli har ikke rettferdiggjort prislappene ennå. Forhåpentligvis vil det endre seg snart.

Bør Liverpool spille med to spisser?
- Ja, uten tvil. De seneste månedene har vist at Balotelli ikke kan spille alene helt fremme. Han trenger noen ved siden av seg. Jeg ville like å se Borini eller Lambert få muligheten ved siden av ham fra start på søndag. Det er ingen tilfeldighet at Balotellis beste kamp for klubben var mot Tottenham da han hadde Sturridge på laget.

Hvem bør starte mot Crystal Palace?
- Jeg vil se Toure spille fremfor Lovren. Jeg vil også ha Borini eller Lambert ved siden av Balotelli. Hvis ikke, så bør Sterling spille som nummer 10 bak Balotelli. Liverpools angrepstrussel vil ikke bli bedre inntil de får flere spillere på den siste tredjedelen av banen.

Hvorfor har Lallana figurert så lite?
- Ja, det er merkelig med Lallana. Jeg er ikke sikker på hvorfor han ikke figurerte mot Chelsea. Jeg var i Glasgow på tirsdag. Han gjorde det bra i andre omgang mot Skottland. Jeg håper at han får en rekke med kamper på laget – startplass på søndag.

Er Liverpool interessert i Reus eller er det bare et rykte?
- De var ikke interessert i Reus i sommer. Jeg har ingen grunn til å tro at situasjonen er forandret. Reus var dette årets Gaston Ramirez.

Er Jackson Martinez på handlelisten i januar?
- Ikke det jeg vet.

Tror du utbyggingen av Anfield vil være avhengig av videre spill i Champions League?
 - Nei, nye Main Stand vil bli bygget uavhengig av hva som skjer denne sesongen. Byggearbeidet kan starte sent i desember eller tidlig i januar. Tribunen vil være ferdig til starten av 2016/17-sesongen. Klubben har vært forsiktig med å ta på seg for mye når det gjelder utbygging. Planen er å ta for seg Main Stand. Hvis det er etterspørsel etter flere seter, så står Anfield Road End for tur.