Pearce om Sterling, Valdes og Sakho

James Pearce i Liverpool Echo har svart på spørsmål fra sine lesere i dag. Blant annet om Hodgsons håndtering av Sterling, en eventuell overgang for Valdes og om Sakho blir klar til søndagens kamp mot QPR.

Synes du Roy Hodgson gjorde det rette når han fortalte mediene at Sterling var sliten?

Nei, jeg synes Hodgson gjorde en feil når han ga dem den informasjonen. Ja, han var bare ærlig om situasjonen, men det var dårlig gjort overfor spilleren. Hadde han bare sagt at han tok avgjørelsen at Raheem trengte litt hvile ville alle ha akseptert det. Lallana var ingen dårlig erstatter. Men ved å si at Raheem fortalte ham at han var sliten førte til at unggutten ble utsatt for kritikk. Kritikken som har blitt rettet mot Raheem etterpå har vært tåpelig. Vi hører om faren for at spillere skal bli utbrente hele tiden, og når så en ung gutt har mot til å si fra at han er sliten og ikke i form, så blir han slaktet for å snu ryggen til landslaget. Folk glemmer at han bare er 19 år gammel. Han må håndteres med forsiktighet.

Hva skjer med de som har sesongbilletter i den midtre delen av dagens Main Stand?

Midtseksjonen på den nye Main Stand vil bli dominert av hospitality-seter, så dersom du sitter i det området vil du bli flyttet enten til den nedre eller den øvre seksjonen. LFC klarer ikke å tilfredstille dagens enorme etterspørsel etter hospitality-billetter. Den nye tribunen vil bidra til å minske avstanden til klubber som Manchester United og Arsenal når det gjelder Hospitality-pakker.

Er det noe utvikling når det gjelder klubbens håp om å sikre seg Victor Valdes?

Det har vært masse spekulasjoner om dette, men såvidt meg bekjent er situasjonen uforandret. LFC er interessert, men alt avhenger av at Valdes beivser at han er fullt ut restituert etter korsåndsskaden sin. Det vil høyst sannsynlig skje mot slutten av oktober/tidlig i november. Som folk trolig har sett har vi i dag publisert sitater fra Valdes sin agent, der han benekter helgens rapporter om at keeperen har avslått et tilbud om prøvespill i fire dager på Melwood. Agenten sier at de ikke har mottatt noe tilbud, og folk jeg har snakket med i LFC sier det samme.

Hva er sjansen for at Sakho blir skadefri til søndagens kamp?

Det vet jeg ikke ennå. Rodgers sa han ville være ute i 2-3 uker, og det var for to uker siden. Troppen vil være samlet igjen på Melwood i morgen for å begynne forberedelsene til bortekampen mot QPR, så vi får vite mer da.

Var Liverpool-ledelsen bekymret for Sterlings tilstand før landskampene? Jeg syntes han så sliten ut mot Basel.

Ja, Rodgers snakket om at Raheem måtte behandles veldig forsiktig, da han er fullt klar over faren med å presse ham for hardt. Jeg er enig, jeg syntes også at Raheem så sliten ut både mot Basel og West Bromwich. Dette handler ikke bare om den fysiske biten, men også den mentale biten. Rodgers var forbannet over behandlingen Sturridge fikk av England for en måned siden, men jeg tror han vil være fornøyd med måten Raheem har blitt håndtert på. Han spilte bare en omgang mot San Marino og så 25 minutter i går. Hodgson kunne ha håndtert ting bedre, men han kan ikke bli beskyldt for å ha presset Raheem for hardt.

Hvilket lønnsnivå er det snakk om i forhandlingene mellom Valdes sin agent og LFC? Og hva er sannsynlig kontraktslengde?

Jeg har ikke hørt noen pålitelige tall når det gjelder lønn, men en spiller av dette kaliber vil selvsagt ikke spille for peanøtter. Men det faktum at det ikke vil være noen overgangssum involvert, vil gjøre det lettere å innfri lønnskravet. Når det gjelder kontraktslengde, er jeg blitt fortalt at det ikke er tatt noen avgjørelse angående det. Han vil ikke få noe tilbud før han er helt skadefri igjen, og har blitt vurdert av Liverpools medisinske stab.

Har Sakho blitt satt på sidelinjen av Rodgers som straff for å ha forlatt laget foran Everton-kampen, og er «skaden» bare en unnskyldning, eller er han virkelig skadet? Hva er sjansen for at Lovren og Sakho er tilbake mot Real Madrid neste onsdag?

Jeg er klar over at timingen av Sakhos skade så mistenkelig ut, etter at han hadde forlatt stadion bare noen dager tidligere. Men han ble heller ikke tatt med i Frankrikes tropp til deres landskamper, og de ville ikke gått med på å utelate ham om han var skadefri. Som nevnt tidligere vil vi vite mer om Sakho/Lovren i løpet av det neste døgnet. Vi vet ikke ennå når de vil være tilbake i spill.

Synes du Victor Valdes er den rette keeperen for oss? Jeg er ikke sikker på at han vil være den rette for en Premier League-klubb etter et så langt skadeavbrekk.

Ettersom Liverpool kan få Valdes gratis, synes jeg det vil være god butikk. Han er veldig rutinert, og han er en vinner. CV'en hans viser det. I en alder av 32 år kan han levere varene en god stund til. Simon Mignolet har ikke god nok konkurranse om plassen for øyeblikket, men dersom Valdes kommer inn vil han få det.

Vil Sturridge være i stand til å starte på søndag, eller vil han komme inn fra benken som en forberedelse til Madrid-kampen?

- Det er det for tidlig å si noe om ennå. Alt avhenger av hvordan det går med ham på trening denne uken. Dersom han ikke får noen tilbakefall i løpet av uken tror jeg han vil bli involvert i helgen, og da håper jeg han kan være tilbake i form igjen i tide til kampen mot Real Madrid.

Kan Emre Can være en løsning i midtforsvaret?

Han har spilt der tidligere, men jeg vil bli overrasket om det skjer. Rodgers kjøpte ham for å bruke ham på midtbanen. Nå som han har vært ute i fem uker, er nok det beste Can kan håpe på til søndagens kamp mot QPR en plass på innbytterbenken. Når han er tilbake i toppform vil Sakho også være tilbake, så midtstopperkrisen vil ikke være så alvorlig lenger da.

Er planen om å øke stadionkapasiteten til 58 000 seter det definitive take, eller kan dette bli økt ytterligere senere om etterspørselen viser at det er behov for det? 

Ja, 58 500/59 000 er antall tilskuere som man har byggetillatelse for, så jeg kan ikke se at det vil skje noen forandringer i så henseende.